Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En toppendag för att vårrusa

/
 • tuff start. Det var precis som tidigare år Friskis & Svettis som fick i gång deltagarna med en nog så tuff uppvärmning.
 • alla platsar. Vårruset är en folkfest där det finns plats för alla. Längst till vänster Ida Modigh.
 • kämpar. Anita Näs och Catrin Rising har drygt fem kilometer framför sig innan de äntligen är i mål.
 • fest. Efter väl genomfört lopp passade Petra Kringstad, Caroline Frank, Maria Edström och Erika Edström på att njuta i gröngräset.
 • 5 200. Omkring 5 200 hade anmält sig till ett av de allra säkraste vårtecknen, nämligen Vårruset.Foto: Therése Ny
 • fick pippi. Pippi Långstrump hade med sig nästan hela gänget. Det var egentligen bara poliserna och Tommy som saknades. Fast egentligen hett de Frida Larsson, Anna Nilsson, Annika Blomberg, Albertina Melander-Wiksten och Sanja Engström.
 • väl synliga. Det gäller att sticka ut, och det gjorde Karin Lönnå, Elenor Nordström och Maria Svanholm.Foto: Therése Ny
 • supporter. Annica Nilsson togs emot av dottern Julia, som naturligtvis hade saknat mamma.
 • viktigt. Det är inte bara uppvärmningen som är viktig, genom att stretcha efter loppet blir morgondagen bra mycket ­lättare. Något Marina Dahl-Bylund och Maria Norberg är väl medvetna om.
 • fritt fram. Tempot var lika individuellt som stilarna. Men det viktiga är att delta, vem som vinner spelar mindre roll. Från vänster Linda Lindström, Magdalena Norberg och Eva Alkelöv.
 • gratulerade segraren. Den tidigare tv-profilen Peter Siepen var i vanlig ordning konferencier och gratulerade segraren Susanne Liukkonen.

Inte mindre än drygt 5 000 damer, tanter, kvinnor och flickor deltog i årets Vårruset.

Och förutsättningarna var bästa tänkbara, med lätt vind, sol och precis lagom varmt.

– Det var mycket bra löpväder, säger vinnaren Susanne Liukkonen.

Annons

Nu handlar Vårruset för de allra flesta inte så mycket om att tävla. Snarare är det en stor folkfest där deltagandet är det viktigare, oavsett hur snabbt det går eller vilken stil man har.

I toppen gick det förstås fort och allra snabbast gick det för Susanne Liukkonen, tävlande för Sundsvalls Orienteringsklubb, som på strax över 20 minuter tog hem segern i det drygt fem kilometer långa loppet.


En säker seger

– Jätteroligt eftersom jag kommit tvåa och trea men aldrig vunnit tidigare, och jag hade förhoppningar om att vara långt framme, säger hon.

Hon var en bra bit före tvåan och var aldrig hotad.


Rykte om tröjförbud

– Det flöt på bra och förutsättningarna var väldigt bra, säger hon.

Men som sagt, de allra flesta tog det betydligt lugnare och verkade vara nöjda ändå.

Innan starten hade det ryktats om att anställda inom landstinget tryckt upp t-shirts med texten ”Vi som blev kvar” på ryggen. En text som ska ha irriterat ledningen för just landstinget så till den milda grad att det gått ut direktiv om att tröjan inte fick användas.

Om de nu var så gick aldrig att få bekräftat, flera hade den omtalade tröjan på sig, men ingen ville kommentera ryktet om tröjförbudet.

Efter målgång var det som vanligt många som passade på att ha picknick i solens sista värmande strålar. Vilket de utan någon som helst tvekan var välförtjänta efter att ha avverkat de drygt fem kilometrarna.

Annons
Annons