Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt hus i nyrenoverade lokaler

/
  • Kön ringlade sig lång till tårtbordet i Njurundabommen i går. Birgitta Lilja och Vivi-Anne Widmark var i gott sällskap när de lät sig smaka av fikat vid invigningen av de nya lokalerna.
  • Skönsjungande makarna Evelin och Rolf Simonsson ser fram emot att få öva körsång i den nya fräscha församlingsgården i Njurundabommen.
  • Symbolisk bandklippning. Kyrkofullmäktiges ordförande Märta Brita Forsberg Svensson hade den äran att få klippa det rödgula bandet vid invigningen av nya församlingsgården i Njurundabommen.

Sorl, surr och glada miner fyllde Njurundabommens församlingsgård på söndagen.
Första advent firades med tårta, bandklippning och alldeles nyrenoverade lokaler.

Annons

I samlingssalen är det dukat för 100 personer, ändå är det trångt om platserna.

Det var mer än fullsatt till kyrkkaffet i Njurundabommen efter gudstjänsten i går eftermiddag.

– Det här är ett lyft för församlingen. Det har varit svårt att hitta till pastorsexpeditionen, nu ska det bli öppet och vem som helst ska kunna hälsa på, säger Märta Brita Forsberg Svensson, ordförande i kyrkofullmäktige.

Hon hälsar på besökarna med ett leende och fingrar på bandet som snart ska klippas mitt itu.

– Det här har vi pratat om i många år, det var mörkt och lite utrymme trots ett stort hus, säger Märta Brita Forsberg Svensson.

Nu ringlar sig kön till tårtorna lång i de ljusa lokalerna. Många av söndagens besökare är körmedlemmar.

– Vi har sjungit och nu ska vi se hur nya lokalerna ser ut, tidigare har det varit mörkt och vi har haft en liten lokal, säger Vivi-Anne Widmark.

Stämningen i församlingsgården är god och framförandet vid gudstjänsten kändes också bra.

– Det var fullt i kyrkan med, och vi fick applåder, säger Birgitta Lilja.

Det luktar lätt av målarfärg och de flesta tycks nöjda med vad de får se.

– Det verkar väldigt ljust och praktiskt, man har lyft taket och det har skapats många små rum, det är bra med arbetsplatser, säger Evelin Simonsson.

Hon och maken Rolf Simonsson passade på att ta en fika och titta på nya församlingsgården efter att ha sjungit i Svartviks kyrka på söndagen.

– Vi kommer att vara här en hel del med kören, säger Rolf Simonsson.

När Märta Brita Forsberg Svensson klipper av det rödgula bandet hörs ett jubel, sen följer applåder och tal av kyrkorådets ordförande.

– När jag kom hit 1981 och skulle till pastorsexpeditionen blev jag hänvisad till Njurunda strand. Det var svårt att hitta dit och när jag väl kom dit var det svårt att hitta rätt, sa kyrkorådets ordförande Pelle Svensson.

Nu ska det vara enklare för alla, dessutom finns en busshållplats precis utanför församlingsgården.

– Utsidan är den samma, det här är ett historiskt hus. Men vi får hit all personal och vi tror att det kommer att fungera ohyggligt bra. Vi är otroligt nöjda med resultatet, sa Pelle Svensson.

Annons
Annons
Annons