Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Grankotten bjuder in till lunch igen

/
  • lunch. Micke Thunholm är restaurangchef på restaurang Grankotten på Norra berget som på måndag åter öppnar upp för luncher efter flera års uppehåll.

Efter några år i vila dukar nu Restaurang Grankotten på Norra berget åter upp luncher.
Fler besökare på berget och lägre moms är några av anledningarna till att man nu satsar igen.
– Många små bitar bidrar, och vi tror att det kommer bli riktigt bra, säger restaurangchefen Micke Thunholm.

Restaurang Grankotten på Norra berget har haft uppehåll för sin lunchservering, men på måndag dukar man alltså återigen upp mitt på dagen.

– Det är väl fyra-fem år sedan nu tror jag. Det är ju trist att ha en sån här fin lokal stående outnyttjad, så det känns bra, säger Micke Thunholm som ansvarar för restaurangen tillsammans med Sara Rahlenius.

Han berättar att de största anledningarna till att man nu kör i gång igen är att restaurangmomsen sänkts, vilket gör att man kan hålla lite lägre priser, samt att besöksantalet på Norra berget ökat.

– Det finns ju en totalsatsning från myndigheterna att få hit mer folk till berget, så vi tar det tillfället i akt och kör igång igen. Vi är ju fristående från den övriga verksamheten där, men vi håller regelbunden kontakt och de är också väldigt positiva till det här, säger Micke Thunholm.

Lunchserveringen öppnar alltså på måndag, och kommer vara öppen hela sommaren. I höst lägger man sedan krutet på att planera inför julbordet.

– Vi brukar ha ett starkt julbord, och det behövs tid för att planera och hålla bra kvalitet på det, säger Micke Thunholm.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons