Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har segervittring i femkamp för entreprenörer

/
  • tävlingssugna. Mattias Dahlberg, Sara Remnerth och Fredrik Hammargården är tre unga entreprenörer och Sundsvallsbor som är antagna till den nationella tävlingen Entreprenörsjakten.  Foto: Eva-Lena Olsson

Den målinriktade Sara, den energirike ekonomen Fredrik och den miljötänkande säljaren Mattias.

Tillsammans bildar de Sundsvallslaget Kluster och är, som ensamma Norrlänningar, antagna till den nationella tävlingen Entreprenörsjakten.

Annons

Den 16 april åker Sara Remnerth, 21, Fredrik Hammargården, 24, och Mattias Dahlberg, 21, till Stockholm för att delta i Entreprenörsjakten, en tävling som ska skapa möjligheter till nya, viktiga kontakter för unga entreprenörer.


Vinner resa till USA

Medlemmarna i Kluster siktar på att vinna i Stockholm, som är en av fyra deltävlingar, och sedan också den stora finalen i Göteborg. Vinnarna får åka på en resa till San Fransisco, där de kommer att få träffa höjdarna inom entreprenörskap.

– Vi vill träffa ”Mr Google”, säger Sara Remnerth och berättar att resan till San Fransisco är en otrolig morot. Men det är inte den enda anledningen till att laget sökte sig till tävlingen.

– Vi vill tävla, få uppdragen och se hur jävla bra vi är, säger Fredrik Hammargården.


Snabb problemlösning

Entreprenörsjakten är en femkamp. Fem olika företag är med i tävlingen och alla har de ett problem som lagen ska lösa. Förra året skulle lagen bland annat ta fram en reklamkampanj, sälja produkter och hantera orättvis kritik.

Lagen har en timme på sig till varje problem, då gäller det att ta fram en lösning och kunna presentera den. Poäng delas ut till lagen utifrån deras prestationer och det lag som har mest poäng vid tävlingens slut är det lag som får åka vidare till Göteborg.

Medlemmarna i Kluster tror sig ha en stor chans att vinna, men de behöver hjälp.

– Alla i Norrland borde ansluta sig till vår Facebook-grupp, vi kommer att posta frågeställningar till medlemmarna för att få hjälp i tävlingen, säger Mattias Dahlberg.

Inför tävlingen har de tre entreprenörerna noga studerat sina motståndares styrkor och svagheter och de är mycket säkra på sig själva.

– Vi har individuella svagheter, men tillsammans kompletterar vi varandra, säger Fredrik Hammargården.

Annons
Annons
Annons