Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hassan får en operation till slut

/

Trägen vinner.

Superbantaren Hassan Mouline får en plastikoperation för sin överskottshud på magen efter en lång tids kamp.

– Det är en stor livsförändring. Jag ser verkligen fram emot det, säger han.

Annons

I mitten av december lägger sig Hassan Mouline på operationsbordet. Det blir inte i Sundsvall. Där sa kirurgkliniken nej. Istället blir det på sjukhuset i Sollefteå.

– De säger att det finns risk för svampinfektioner på magen och därför går de med på att göra det här, men jag är säker på att det beror på medietrycket, säger han.

Det var ST:s Unga redaktion som för ett år sedan berättade historien om 19-åringen Hassan Mouline, som superbantat.

Från att ha varit 200 kilo tung hade tappat halva sin kroppsvikt genom att äta bra mat och gå på gym. I dag är han en vältränad 20-åring med en matchvikt på 85 - 90 kilo.

Men för Hassan fanns det ett problem. Efter den massiva viktminskningen hade han massor med lös hud dinglade på brösten, armarna och magen. Själv mådde han inte bra av att se det och överskottshuden har fått honom att behålla tröjan på.

Trots det fick han nobben av Sundsvalls sjukhus för en plastikoperation. Rådet var istället att söka en operation i Sollefteå. Hassan Mouline låg på. Och nu har han alltså fått klartecken. Operationstiden är inbokad den 15 december.

Det är ett relativt stort ingrepp. Överskottshuden på magen ska skäras bort. Sedan ska hudkanterna sys ihop. Den som genomgår ingreppet måste vara kärnfrisk. Det finns till exempel risk för blodpropp.

– Jag kommer att behöva en rehabiliteringstid på två veckor och under tiden får jag absolut inte lyfta något tungt. Men det ska gå bra. Jag är i fin fysisk form.

Vad tror du det här betyder det för andra som är i samma situation som du?

– Det visar att man inte ska ge upp. Visa kämpaglöd så ordnar det sig, säger Hassan Mouline.

Annons
Annons
Annons