Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hölls fånge i lägenhet i fyra dygn

/

Mot sin vilja hölls en knivhuggen man fången i fyra dygn. Tidigt i går morse lyckades han smita från de två gärningsmännen som också hade hotat honom till livet.

Annons

På torsdagsmorgonen kom 34-åringen in på polisstationen i Sundsvall.

– Han berättade att han för ungefär en månad sedan flyttade in i en lägenhet i Nolby där ytterligare två män redan var bosatta. De tre ska ha delat på lägenheten utan problem fram till i söndags, säger Kenneth Magnusson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

På söndagen ska lägenhetskompisarna, en 35-åring och en 18-åring, ha misshandlat och hotat döda 34-åringen om de inte fick pengar av honom.

– 18-åringen höll fast mannen medan den äldre mannen slog och knivhögg honom i benet, säger Kenneth Magnusson.

34-åringen har också sagt att han blev inlåst och hölls fånge i männens gemensamma bostad. Först efter fyra dygn lyckades 34-åringen smita tidigt på torsdagsmorgonen.

– Han fick inte lämna lägenheten men rymde när gärningsmännen somnat vid 05-tiden på morgonen, säger Kenneth Magnusson.

När han lyckats komma iväg från lägenheten tog han sig till polisstationen i Sundsvall och sa att han ville göra en polisanmälan. I går förmiddag hämtades 18-åringen och 35-åringen in till förhör. Strax efter lunch fattades beslut om att männen skulle anhållas.

– De är misstänkta för grov misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande. Eventuellt kan det också bli frågan om övergrepp i rättssak, säger Kenneth Magnusson.

Annons
Annons
Annons