Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigning i Nolbybacken med strålande väder

/
  • Ordförande i Nolby Alpina Niklas Thorén inne i utrymmet där man köper liftkort, hyr skidor och pjäxor eller får sina egna skidor slipade och vallade är nöjd men den upprustade anläggningen.

Under december månad i fjol satt Nolby Alpina och planerade för invigningen av sin upprustade anläggning. Under söndagen var det dags och om man redan i december viste att det skulle bli årets finaste vinterdag så var planeringen lyckad.

Annons

I strålande sol och temperaturen kring noll fylldes backen snabbt av åkare som tog chansen att delta under öppet hus. Ordförande i klubben Niklas Thorén kände sig nöjd med allt som gjorts under det senaste året. Han lyfte framförallt upp alla medlemmar som jobbat ideellt för att satsningen skulle bli verklighet.

En ny liftstation med en ny motor som gör att liften går snabbare vilket minskar köerna och väntan nere i backen. Skiduthyrningen har flyttat in i rymliga lokaler. En extra våning har byggt där det finns konferensmöjligheter och där sekretariatet finns. Serveringen har fått en uppfräschning. Uppvärmningen får man från bergvärme.

– Totalt har vi investerat runt 3,5 miljoner kronor, säger Niklas Thorén och blickar ut över backen där det är fullt av olika aktiviteter.

Här tävlades det i pararellslalom, stjärtlapp, skattjakt, visning av pistmaskinen och många andra arrangemang. Och för den som inte ville delta kunde njuta av vädret och bara åka i backen. Dagen till ära så var priset reducerat.

– Vår målsättning är att Nolbybackan ska vara en minifjällanläggning som folk gärna vill åka till.

Grillplatser har byggts och det finns bord och bänkar utomhus där man kan äta med medhavd proviant. Barnen har fått gungor och en liten snö hög finns där de allra minska kan leka. Även om mycket har gjort så finns det drömmar om att utveckla anläggningen ännu mer.

– Ytterligare en nerfart, en till lift och en skicrossbana.

Annons
Annons
Annons