Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristdemokraterna visar sitt nya – lite buffligare – ansikte

/
  • TAR HJÄLP AV DJURVÄRLDEN. Hans Brynielsson, Liza-Maria Norlin och Jan-Erik Ågren från Kristdemokraterna framför partiets nya valaffischer.Foto: Sofie Wiklund

Buffel, struts och hyena – fabeldjuren är Kristdemokraternas nya stjärnor.

Representanter för partiet i Sundsvall presenterade i går de nytryckta valaffischerna och delar av vallöftena.

– Vi vill ha ett mänskligare Sverige, säger Liza-Maria Norlin från Sundsvall, riksdagsledamot i Kristdemokraterna.

Annons

Valkampanjens affischer har svart bakgrund och föreställer partiledaren Göran Hägglund som orädd stirrar in i ögonen på de olika djuren.

– Buffeln representerar den buffliga typen som struntar i andra, hyenan är den som roffar åt sig allt utan att bry sig om de omkring och strutsen gömmer huvudet i sanden i stället för att agera. Det här representerar beteenden som vi vill arbeta för att få bort, säger Liza-Maria Norlin.


Vill ha garanti

De 89 vallöftena släppte Kristdemokraterna i måndags och de är sammanfattade i 13 steg. En fortsatt satsning på familjen står i fokus. Bland annat vill man ha en barnomsorgsgaranti, de föräldrar som inte får någon barnomsorgsplats ska få ersättning av kommunen.


Svår gränsdragning

Vårdnadsbidraget vill man dubbla till 6 000 kronor och utöka så att det gäller hela landet.

Ett annat förslag som väckt uppmärksamhet är att kriminalisera den enskildes stöd till eller deltagande i rasistiska organisationer eller terrorist-

grupper.

– Hur det ska gå till rent praktiskt, vilken instans som ska dra gränsen för vad som är rasistiskt är inte klart än, men det är en viktig fråga, säger Liza-Maria Norlin.

Annons
Annons
Annons