Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögare ville inte bli märkta

/

Dekaler på dörren skulle tala om vilka Sundsvallskrogar som är seriösa.
Men av de originella planerna har det än så länge bara blivit en pärm som delas ut till krögarna.

Annons
Kommunens alkoholenhet och stans krögarråd har diskuterat certifiering av seriösa krögare.
Tanken var att krogar som har ansvarsfull alkoholhantering och bra drogpolicy och som uppfyller krav från skattemyndigheter och brandkår skulle få en dekal vid entrén.
Men många krögare var skeptiska till idéerna, berättar Restaurang Grankottens Jonas Svensson, som sitter i krögarrådet.
Rädsla för krångel, merarbete och ökad kontroll var några argument mot förslaget.
I stället har alkoholenheten delat ut en pärm med material om vilka regler som gäller. Den kan krogarna använda sig av för att kontrollera den egna verksamheten.
Det är ett utmärkt material och det har höjt nivån på olika verksamheter tror vi, säger Bengt Allberg vid kommunens alkoholenhet.
Men finns inte risken att pärmen bara blir stående i en hylla?
Jo, det var därför vi ville ha certifiering, säger Johas Svensson, som tror att det ursprungliga förslaget kommer att väckas till liv igen i framtiden.
Certifiering är ett utomordentligt sätt att marknadsföra sig för de krogar som arbetar med sin egenkontroll och som följer de lagar och regler som finns.

Mer läsning

Annons