Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogpersonal lär sig om alkoholens risker

Vad händer i kroppen när man dricker sprit? Hur hanterar man stökiga gäster?
Det är några av frågorna som behandlas när Sundsvalls krogfolk lär sig mer om alkohol.

Annons
200 anställda i Sundsvalls krogvärld har snart genomgått en ubildning i "Ansvarsfull alkoholservering". Syftet med kursen är att minska våld i samband med alkoholservering och att förebygga missbruk bland såväl kunder som anställda.
En viktig poäng i utbildningen är att klargöra för personalen att de faktiskt har ett ansvar för gästernas drickande, säger kommunens Jan-Olof Stämberg, som håller i kursen, i ett pressmeddelande.
Tillsammans med polisen diskuteras också vad man ska göra med besvärliga gäster och i jobbiga situationer. Dessutom tas viktiga regler i alkhollagen upp.
Jag är oerhört glad över att 200 anställda i restaurangbranschen fått betald arbetstid för det här, säger Stämberg.
Kursen avslutas nästa tisdag, den 4 april.

Mer läsning

Annons