Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Metall och textil möts i Matfors bibliotek

/
  • KONSTNÄRSSAMARBETE. Susanne Arnfridsson och Vicci Andersson Sjöbom har tagit fram helt nya kollektioner för utställningen ”Formlekar”, som visas hela månaden i Matfors bibliotek.  Foto: Anna Quayle
  • FORMMÖTE. Metalltråd och linne på ett och samma bord.
  • FÅGELTEMA. Fåglar, i synnerhet skator, spelar en central roll i utställningen.

Metall och textil i ett helt nytt möte.

I helgen öppnade Vicci Andersson Sjöboms och Susanne Arnfridssons utställning ”Formlekar” i Matfors bibliotek.

Annons

”Formlekar” är resultatet av ett nytt samarbete. Textilkonstnären Vicci Andersson Sjöbom från Allsta och skulptören Susanne Arnfridsson från Birsta är både etablerade i sina respektive genrer och sammanstrålar nu i en effektfull lek med färg och form.

– Det är spännande med mötet mellan textil och tråd, konstaterar Susanne Arnfridsson, som skapar sina skulpturer med metalltråd av skilda slag.

Utställningen består uteslutande av nyproducerade verk som är särskilt framtagna för tillfället. Och samarbetet har gett nya impulser: trädskulpturer har fött textilmönster och tvärtom. Dessutom har man hittat en gemensam nämnare i fåglar, som har fått en central roll i utställningen.

– Vi jobbar med form på så olika sätt. Det är så kul att mötas och försöka hitta en samklang i mötet, säger Vicci Andersson Sjöbom.

I lördags var det vernissage i Matfors konstförenings nyrenoverade utställningslokal i biblioteket.

– Konstföreningen har gjort ett jättejobb här, konstaterar Vicci Andersson Sjöbom, som ställde ut på samma plats för 11 år sedan.

”Formlekar” pågår fram till och med den 4 november.

Annons
Annons
Annons