Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Mordmisstänkt försatt på fri fot

Den mordmisstänkte 35-åringen försattes i eftermiddags på fri fot.

– Misstankarna mot mannen kvarstår, men de har inte stärkts och därmed saknas förutsättningar att begära honom häktad, säger kammaråklagare Staffan Blyberg, som leder förundersökningen.

Det har gått nära tre år sedan mannens höggravida sambo drunknade i Galtström.

För en tid sedan började polisen titta närmare på ärendet, och i onsdags anhölls mannen misstänkt för mord alternativt dråp på sin dåvarande sambo.

– Från början såg det ut som ett tragiskt olycksfall, men vid en närmare analys av situationen har misstankarna om brott väckts. Det fanns flera frågeställningar som inte hade något naturligt svar, menar Staffan Blyberg.

Sedan i onsdags har polisen genomfört flera förhör, bland annat med den misstänkte 35-åringen.

– Utifrån en blandning av det vi själv kunnat se på olycksplatsen och de uppgifter som 35-åringen lämnat har vi fått lite nya perspektiv, säger Staffan Blyberg.

Det faktum att mannen inte begärdes häktad tyder på att polisen inte har några fysiska bevis för att ett mord har begåtts.

– Ja, det stämmer. Nu kommer vi att vidta ytterligare en del utredningsåtgärder, och mitt mål är att jag inom ett par veckor ska ha fått en tillräckligt bra bild av vad som hänt. Då kommer jag att ta ställning till om det blir åtal eller om förundersökningen ska läggas ner, förklarar Staffan Blyberg.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons