Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myshelg med jul, ljus och shopping

/
  • Agnes Larsmarken på butik Fröken Fräken i Skönsberg fixar julstämning i skyltfönstret.

I helgen är det dags för Skönsbergs årliga julmarknad.

Samtidigt i stan är det Unik butik-dag och Lyslördag.

– Jag har aldrig varit rädd för konkurrens. Jag tror att man drar åt varandra, säger Agnes Larsmarker på butik Fröken Fräken i Skönsberg.

Annons

Med en månad kvar till jul går det snart inflation i julmarknader. Den årliga julmarknaden i Skönsberg är en av de första. På fredagen jobbades det febrilt med förberedelser till dagens folkfest, såväl i butikerna som utanför – med uppställning av bord. På butik Fröken Fräken tar ägare Agnes Larsmarker emot i tumultet.

– Jag ska göra om skylten i kväll. Det blir julstämning med julsaker, blommor, presenter, téer, skorpor och mycket annat, säger hon.

Butiken har funnits i 15 år och Agnes Larsmarker menar att julmarknaden inte i första hand handlar om försäljning.

– Jag förväntar mig att det kommer en himlans massa folk som går runt och har trevligt. Och att de kommer in och tittar och kanske upptäcker att oj, där hade de mycket, säger hon.

Under dagen storsatsar Stenstan på att lyfta upp de små butikerna under konceptet Unik butik. Förhoppningen är att ge små och privatägda butiker ökad lönsamhet. Fram mot eftermiddagen är det sedan dags att ta fram sin lilla ljuslykta och sälla sig till den stämningsfulla upptändningen av Sundsvalls stad.

Agnes Larsmarker ser inget som helst problem med att de olika festligheterna krockar med varandra.

– Jag tror att folk hinner med både och. Jag har aldrig varit rädd för konkurrens. Jag tror att man drar åt varandra, såväl från Birsta som från Stenstan och här, säger hon.

I och med årets broinvigning i Skönsberg tror hon dessutom att det kommer komma mer folk än vanligt till marknaden.

Mer läsning

Annons