Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordea får en uppfräschning

/
  • Nytt. Eva-Lotta Wiklund och Susanne Olsson visar upp den nya delen för service på Nordea. Sist lokalerna renoverades var på 90-talet och alla delar planeras vara färdigrenoverade i oktober.
  • Stängs. Under slutet av förra veckan skyltade Nordea med att de inte hade kontanthantering. I dag stängs banksalen för kunder och även ingången från Kyrkogatan.

Nordea får ett ansiktslyft och serviceanpassar lokalerna.

I dag stängs den nuvarande banksalen och en annan invigs.

– Det blir en stor förändring. Vi går från sju kassor till tre, säger Susanne Olsson, kontorschef för servicedelen.

Annons

I Nordeas anrika 1800-talsbyggnad är det byggarbetsplats just nu och ett tag framöver. Renoveringar har pågått sedan i januari och i dag invigs det nya servicekontoret.

– När vi drar ner på antalet kassor kommer vi ha fler värdar på golvet som tar emot kunderna i stället. Det brukar vara kö till självservicestationerna och vi har utökat dem från två till fem, säger Susanne Olsson.


Öppnas i oktober

Även ingången från Kyrkogatan har stängts för tillfället och öppnar igen i oktober. Istället får besökarna gå in från Esplanaden.

– Det är lite rörigt just nu men det har gått oväntat bra, säger Eva-Lotta Wiklund, kontorschef för rådgivningen.

I oktober väntas alla delar vara renoverade och klara. Där det i dag är kassor i banksalen ska bland annat rådgivarna sitta, medan samtal med kunder ska ske i samtalsrum som ska byggas. Trots förändringarna kommer personalstyrkan att vara lika stor.

– Det är inte lika många som besöker oss längre. Många använder andra tjänster också som internet och i mobilen. Vi anpassar verksamheten efter hur behovet ser ut, säger Susanne Olsson.


Begränsas

Under ett par dagar förra veckan kunde inte banken hantera kontanter i och med renoveringen.

– Vi kunde inte tillfredsställa alla till 100 procent men de flesta har haft förståelse. Alternativet var att ha helt stängt och många kan vi hjälpa ändå, säger Susanne Olsson.

I och med kommande renovering kommer bland annat tillgängligheten till bankfack att begränsas och företagsdelen sitter på annat håll fram tills oktober.

Annons
Annons
Annons