Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nördigast i stan

/

16.00 torsdag eftermiddag började Hans Zetterberg köa för att vara säker på att fredag morgon klockan 10 komma över en Iphone 4 med 32 Gb.

Annons

Han medger att han är nördig.

– Sitter man en hel natt så är det bara att medge att man är jättenördig, säger Hans Zetterberg där han sitter på Storgatan.

För att klara väntan hade han laddat med två bananer och en stor dricka. Samt en ordentlig lunchbuffé. Det är inte första gången han köar för eftertraktade produkter. Förra gången var det ett erbjudande om ett Nintendo Wii som fick honom att kliva upp mitt i natten.

– Jag började så här tidigt nu för jag vet att det kommer fler under natten och jag vill vara säker. Den nya Iphonen har bättre kamera, är snabbare och har en riktigt bra bildskärm.

Med lite avund i rösten berättar han om storstäderna där de nya telefonerna släpps vid midnatt men han har ändå en förståelse för att det inte fungerar i Sundsvall. Även i Birsta sägs det att köande är planerat inför släppet.

Uppdatering fredag morgon

Kön har växt till 20-talet personer. ST:s inbäddade reporter i kön uppger att bortsett från Hans fanns ingen kö innan 23-tiden på torsdagskvällen. Nu på morgonkvisten var det förhållandevis varmt, i jämförelse med gryningsdimman.

Frågan är hur många telefoner som egentligen finns. Enligt vissa uppgifter finns 50, och då räcker det till alla i den kö som fanns vid 7-tiden på fredagsmorgonen. Men andra uppgifter talar för att det finns 17. Och då blir det kamp om de sista.

Uppdatering 10.15

Enligt reporter på plats var det ett 30-tal personer som köade.

Mer information följer i form av ett tv-inslag, som dock inte är gjord med en Iphone.

Annons
Annons
Annons