Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska thaifestivalen bli ännu mer thailändsk

/

Traditionell thailändsk musik, matknallar, hoppborgar och thaiboxning.
I juli är det återigen dags för Thaifestival i Sundsvall.
– I år flyttar vi till ett större område och har fler knallar än tidigare, säger Nicklas Norberg, festivalgeneral.

Annons

I år flyttar Thaifestivalen ner från Norra berget. Sundsvalls kommun har gått in och dragit el till fotbollsplanen i hamnen, som nu blir festivalens nya hemmaarena.

– Sundsvalls kommun har varit otroligt tillmötesgående. Nu blir festivalen dessutom tillgängligare för alla, säger Nicklas Norberg.

Festivalens nya placering vid den gamla golfranchen i hamnen ger hela 24 000 kvadratmeter festivalyta.

– Det är mer än dubbelt så stort mot för vad vi haft uppe på Norra berget, säger Nicklas Norberg.

Genom arrangörens facebooksida har de tagit till sig av vad besökarna vill ha mer av för att utveckla festivalen – något arrangören Nicklas Norberg tycker är viktigt.

– Det vore en dröm få en thailändsk artist till festivalen. Vi arbetar också för att kunna visa upp riktiga thaiboxningsmatcher i en ring som vi fraktar upp från södra Sverige, säger han.

Med den stora ytan blir även restaurangtältet större i år.

– Mattältet, som drivs av ägarna bakom Biteline-kedjan, blir större i år. Maten som kommer att serveras i tältet blir såklart thailändsk och tillagad av thailändare, säger Nicklas Norberg.

Flera nyheter planeras också till hamnpremiären. Utöver ett större antal knallar på platsen så blir det även fler aktiviteter för barnen.

– Genom ett samarbete med Nöjeshallen så kommer vi att ha många olika aktiviteter som till exempel hoppborgar, segway och vattenaktiviteter, säger Nicklas Norberg.

Thaifestivalen, som pågår 10-13 juli, ska vara en familjefestival menar arrangören Nicklas Norberg som i år hoppas på ännu fler besökare.

– De senaste två åren har vi haft omkring 15 000 - 20 000 besökare, något vi hoppas slå i år, säger han.

Annons

Mer läsning

Annons