Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nylandspersonalen känner sig oroliga

/

Lärarna upplever att de har stått maktlösa inför elevernas flykt från Nylands skola.

Ett brev till skoldirektören resulterar nu i att frågan lyfts inom skolledningen.

– Personal och arbetsledare har olika syn på saken, säger skolområdeschef Per Frost.

Annons

På fredag är det skol- avslutning och 79 barn går på sommarlov från Nylands skola i Kvissleby – när höstterminen nalkas kommer dock skolgården att eka tom.

– I dagsläget är det 15 elever som blir kvar, säger Per Frost, skolområdeschef.

Ett elevantal som gör att personalen vid Nylands skola ser en dyster hösttermin gå dem tillmötes. Den hastigt uppkomna situation har de också stått helt maktlösa inför, menar de i ett brev till skoldirektör Tommy Nilsson.


Varit omedvetna

Personalen upplever näm-ligen att de varit omedvetna om den information som skolledningen under våren skickat ut till föräldrarna om skolbytet.

Vid tisdagens möte med förvaltningsledningsmöte tog Tommy Nilsson upp frågan med skolområdeschef Per Frost.

– Rektor på skolan ska ha kommunicerat med personalen men i vilken omfattning vet jag inte, han har nu fått i uppgift att ta fram mejlväxlingen, säger Per Frost, som kan tänka sig om att personalens reaktioner mycket handlar om frustration.


Ovanlig situation

– Inget beslut om nedläggning har fattats så det handlar om en högst ovanlig situation. Det är klart att de är oroliga när de inte vet hur det ska bli, säger han.

Inte heller kan personalen i dagsläget garanteras en tjänst vid någon annan skola på grund av den omstrukturering som nu sker inom gymnasieskolan. Ett flertal av dessa lärare kommer också att behöva placeras ut i kommunens grundskola, menar han.

– Men någon form av beslut angående lärarnas situation inför höstterminen måste tas innan de går på semester för jag förstår att ovissheten är jobbig för dem, säger Per Frost.

Frågan kommer nu också att lyftas vid nästa centrala sammankomst för att informera de centrala fackföreningarna om situationen.

Annons
Annons
Annons