På st.nu sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Öppnar tapasbar med utsikt över Esplanaden

+
Läs senare
/

Den 1 juni slås portarna upp för Sundsvalls nya tapasbar – mitt på Esplanaden. – Vi ska lära Sundsvallsborna att äta tillsammans – ett socialt ätande, säger Tord Budenberg.

Just nu ser det ut som en byggarbetsplats men om två och en halv månad ska allt stå klart med bord, soffhäng och den centralt placerade baren.

Bakom bolaget står bland andra den välkände Sundsvallsbartendern André Berglund och Tord Budenberg som har en gedigen bakgrund inom restaurangbranschen och som bartenderlärare.


Drev krog i Grekland

För ett år sedan flyttade han till Sundsvall efter tio år i Grekland där han drivit flera rörelser.

– Jag skulle inte öppna något var det tänkt, men nu blev det så ändå. Jag och André har snackat koncept under ett halvår och när jag presenterade min idé så var han inne på samma linje, säger Tord Budenberg.

De har haft ögonen på lokalen på Esplanaden 17 under en längre tid och när butiken som huserat där slog igen vid nyår blev allt verklighet.


Äta med kocken

Än är det inte riktigt klart vad tapasrestaurangen kommer att heta – bolagsnamnet Udda restaurang och catering kommer troligen att kokas ner till namnet Udda.

Men konceptet är klart – socialt ätande. Förhoppningen är att gästerna på ett naturligt sätt ska få kontakt med varandra och köket kommer att vara öppet mot gästerna.

– Det blir en modern tapasbar med mat från hela världen, allt från gubbröra till ostron. Vi fokuserar på bra kvalité och en fantastisk uteservering, säger Tord Budenberg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons