Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övergreppet på pojken filmades

/

Medan två av pojkarna begick våldtäkten filmade den tredje.

Samtidigt som 70-åringen tittade på.

Övergreppet är rubricerat som grov våldtäkt mot barn.

Annons

I tisdags slog polisen till och hämtade mannen, som är i 70-årsåldern, och tre tonårspojkar till förhör om en gruppvåldtäkt på en pojke som ännu inte fyllt 15 år.

Polisen hade under utredning av ett annat brott hittat uppgifter om våldtäkten och beslutade att gå vidare.

Kammaråklagare Jens Göransson vill inte gå in på några detaljer, men enligt obekräftade uppgifter ska två av pojkarna ha hållit i sitt offer och våldtagit honom medan den tredje filmade övergreppet med sin mobiltelefon.


Han syns på filmen

70-åringen ska ha tittat på utan att ingripa och han ska även synas på filmen.

Pojkarna är misstänkta för grov våldtäkt på barn och den äldre har begärts häktad.

Den andre däremot är under 15 år och överlämnades till de sociala myndigheterna. Pojken som filmade är misstänkt för medhjälp till grov våldtäkt och har försatts på fri fot.

Även 70-åringen är misstänkt för medhjälp, och han sitter fortfarande anhållen.

Flera förhör har hållits, men mannen har konsekvent vägrat att svara på några frågor.

Det har under flera år gått rykten och pratats om mannens mycket stora intresse för tonårspojkar, som kommer från väldigt trassliga hemförhållanden. Hans hem har fungerat som en samlingsplats för unga på glid och mannen har själv hävdat att han jobbar för att hjälpa dem och varit inblandad i olika projekt.

På mannens Facebook-sida visar han dock en annan bild av sig själv. I 100-tals inlägg chattar han med ungdomar om sex och alkohol. Diskussioner där han ofta kommenterat deras kroppar och utseende med ett språk som är mycket grovt och med sexuella anspelningar.


Personalen reagerade

Och det är diskussioner som fått personalen på fritidsgården att reagera.

– För några år sedan var han till oss och presenterade sig, och började prata om att han masserade unga pojkar. Han var mycket osammanhängande och gav inte alls något bra intryck, säger föreståndaren.

Mannen ska vid flera tillfällen försökt etablera ett samarbete med fritidsgården, men personalen ville inte ha något med honom att göra.

– Min uppfattning är att han över huvud taget inte ska ha någon som helst kontakt med barn och ungdomar, säger föreståndaren.

Personalen höll mannen under viss uppsikt och konfronterade honom med ryktena om hans intresse för pojkar.

– Jag tog även upp det olämpliga i de diskussioner han hade med barn på Facebook, men då blev han otrevlig och aggressiv, säger föreståndaren.


Bad honom försvinna

Inte heller på skolan var 70-åringen välkommen. För två veckor sedan försökte han att arrangera en flaggmanifestation på skolan, trots att personalen bad honom att gå därifrån.

– Då kallade vi på polisen och då försvann han, säger skolans rektor.

I dag ska Jens Göransson ta ställning till om mannen ska begäras häktad.

Annons
Annons
Annons