Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pirater på Folktandvården

/
  • Molly Karlsson ska precis få sin undersökning och gapar stort mot Emma Svensk och Ingalill Norberg. I bakrunden sitter mamma Elin Karlsson.
  • Molly Karlsson gapar stort mot Emma Svensk och Ingalill Norberg.
  • Elsa Berlskog får sitt hår ompysslat av Britt-Marie Nyström och Åsa Isaksson.
  • Molly Karlsson äter popcorn och banan tillsammans med sin mamma Elin Karlsson efter undersökningen.

Sjörövare, hårfärgning och tatueringar. Det var en annorlunda dag på Folktandvården i Nacksta i går när över 100 barn fick sina fyraårskontroller.

Annons
De fyraåringar som skulle göra sina besök hos Folktandvården i Nacksta fick inte riktigt vad man kan vänta sig från en tandläkarmottagning. I dörren möttes de av piraten \"Sabeltand\", till vardags tandläkaren Emma Svensk. Och efter att man fått sina tänder räknade och undersökta fick man spraya håret i roliga färger eller så fick man en låtsatstatuering.
Att skoja till fyraårskontrollen är något som Folktandvården i Nacksta gör för första gången. Detta för att försöka avdramatisera tandläkarbesöket och att få barnen att känna sig tryggare.
Vi tänkte att vi skulle göra något roligt eftersom det här är en av barnens första kontakter med oss. Barn i den här åldern är lite blyga, och man får jobba lite extra för att göra dom trygga, säger Emma Svensk.
Förutom pirattemat var mottagningen också pyntad med ballonger och det serverades bananer och popcorn till alla barn. Och givetvis fick alla barn en present efter sin undersökning.

Mer läsning

Annons