Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Mitt i maten

ST:s storsatsning med lokal mat-tv har nu premiär.

Annons

I första avsnittet av "Mitt i maten" möter du Lennie Hansson som är känd från tv-programmet "Sveriges mästerkock".

Han tar oss med till sitt sommarparadis i Vigge och bjuder på hamburgare på sitt sätt.

Högrevsburgare serverad med en äppelaioli

Recept för fyra personer:

Hamburgaren: 800 gram grovmalen högrev.

Äppelaioli: 2 äggulor, ca 1–2 dl neutral olja, 1 vitlöksklyffta, 1 äpple, 1 msk vitvinsvinäger, 1 nypa salt

Gör så här:

Mal högreven i en köttkvarn. Forma färsen försiktig till 200 grams hamburgare, var noga med att inte överarbeta färsen.

Salta och peppra hamburgarna innan stekning.

Vispa droppvis ner oljan i äggulorna, tillsätt vitlöken (hackad), vinägern och saltet.

Avsluta med att riva ner äpplet.

Servera hamburgaren med en rostad källarfranska, Färska grönsaker och västerbottensost, samt i vårt fall lantchips.

Valfri dryck till.

Mer läsning