Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisade företagare

/

På Södra berget var det stor fest när lokala företagare hyllades på Sundsvall Business Awards.
Näringslivsgalan anordnades för tolfte året och lockade fram många känslor.
– Det känns jätteoverkligt, men fantastiskt roligt, säger årets företagare, Elin Bergström.

Annons

Över 700 av stadens alla företagare samlades för att äta god mat, underhållas och framför allt, hylla alla de företagare som på ett eller annat sätt stuckit ut under det gångna året.

Lagom till förrätten delades priset för årets rookie ut. Till synes överrumplade och lyckliga, tog sig Maria Skalin och Mari R. Nordstrand från Unika Butiker upp på scenen under jubel och hejarop.

– Det känns skitbra för alla butikers skull. Det här är deras pris, säger Maria Skalin efter att den värsta chocken lagt sig.

Trots en etablering av butikskonceptet i 13 städer, som startade 2013 i ett kommunprojekt, har hon en ödmjuk önskan.

– Förhoppningsvis går några fler människor in i en unik butik i morgon, säger hon.

Sundsvall Business Awards har i och med årets gala anordnas i tolv år i följd. Framför allt är det mindre företag som får chansen att ta plats i rampljuset.

Årets ek, som delades ut av Swedbank, gick till Veterinärhuset Södra Berget AB. En rörd Ulrik Hagevi gav ett känslosamt tacktal.

– Jag vill särskilt tacka våra familjer som stått ut med allt arbete vi har lagt ner, säger han.

Efter ett elfel, där storbandet High Coast Jazz Orchestra fick stå för en lite längre pausunderhållning än planerat, var det dags att presentera årets företagare. Bland de tre nominerade fanns det ett företag som utmärkte sig tydligast. Nämligen Elin och Daniel Bergström och deras Nysäter Lantbruk.

– Det är kul att vi som lantbrukare ses som riktiga företagare, nu ska vi optimera och bli ännu bättre på det vi gör, säger Elin Bergström

Mer läsning

Annons