Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protester mot indragen busslinje i Granlo

/
  • Lennart Kahlström, Bertil Sjölén, Christer Qvick och Hans Jönsson, Bert Olsson från bostadsrättsföreningarna i Granlo är alla missnöjda med indragningen av ettan som trafikerar Västra vägen.
  • Lennart Kahlström, Christer Qvick, Bertil Sjölén, Bert Olsson och Hans Jönsson värnar om de äldre invånarna i Granlo som nu får längre att gå till bussen.

Granloborna blir av med busslinjen 1 från och med den 2 november.

– De flesta här är nog inte medvetna om indragningen. Jag förstår inte hur politikerna tänker. Om kommunen vill öka bussåkandet ska den väl inte dra in busslinjer, säger Hans Jönsson.

Annons

Av en slump upptäckte en av de boende i Granlo att busslinjen på Västra vägen försvinner den 2 november och kontaktade då ordföranden i en av bostadsrättsföreningarna i området. Efter ett ordförandemöte bestämde de sig för att protestera.

Hans Jönsson är ordförande för Selångers hus nummer 4, den näst största bostadsrättsföreningen i Sundsvall, med 716 lägenheter. Det finns ytterligare två bostadsrättsföreningar, Selångers hus nummer 1 och 2. Alla finns i Granlo.

– Omkring 1 000 personer i bostadsområdet utnyttjar linje 1. Många av de äldre åker till staden och handlar och tar bussen tillbaka, säger han.

Hans Jönsson menar att det för många äldre blir för långt att gå till Vikingavägen som ligger på andra sidan Granlo. Han tycker att det skulle vara bra om det gick en ringlinje runt Granlo, från Navet via Vikingavägen och tillbaka till centrum på Västra vägen.

Christer Tarberg, chef för kollektivtrafik och tillgänglighet, säger att det är Busslink som är ansvarig för hur busslinjerna dras. Han ställer sig frågande till att inte Busslink har väntat med att dra in linje ett tills bussgatan genom Granlo är klar.

Agne Domeij, områdeschef för Busslink i Sundsvall, förklarar att om de väntar skulle Sidsjön bli utan busslinje.

Han förklarar att det är några busshållplatser som försvinner längs Västra vägen men i gengäld kommer linje 3 på Vikingavägen som delvis går parallellt med linje ett på Västra vägen gå tätare. En ny linje kommer att gå upp till Mårtensro och Sidsjön. Vändplatsen kommer att finnas vid Sidsjö hotell.

 

Mer läsning

Annons