Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista fullmäktige före sommaren i Ånge

Framtidsstrategi, allmänhetens frågestund och korta frågor och svar.
Kommunfullmäktiges ordförande, Alf Hallén kunde efter drygt en timme slå klubban i bordet och önska ledamöterna i Ånge en bra sommar.

Annons

Kommunfullmäktiges möte igår var ovanligt kort.

Debattlusten var inte stor, kanske beroende på att ärendena som fanns på dagordningen inte var av det kontroversiellare slaget.

Monica Stenberg fick svar på sin fråga under allmänhetens frågestund om hur ledamöterna ser på musikskolans framtid efter signaler om att 400 000 kronor ska bantas bort.

– Musikskolan är i jämförelse med kommuner i Ånges storleksordning dyr, svarade Erik Lövgren, humanistiska nämndens ordförande.

Kjell Grip, (KD) svarade också hur han såg på den framtida musikskolan.

– Vi kanske ska utvidga den att bli en kulturskola. Och inte bara vara inriktad på instrument. Sång, drama, koreografi kan också finnas med.

Efter avhopp av Tina Norell som ersättare i bygg- och miljönämnden valdes Mats Alexandersson. Och till ersättare i kommunstyrelsen efter Rolf Meiding, valdes Erik rapp. Ny ledamot i Åfa och Ånge energi efter Rolf Meiding blev Peter Månsson. Till ersättare efter Peter Månsson i Åfa och Ånge energi blev Kjell Sundberg. Ersättare i humanistiska nämnden blev Susanne Larsson efter Lisa Norgren.

Kommunfullmäktige sade också ja till det resultat som kommunledningen räknar med i år och framtidstrategin fram till år 20012 klubbades utan protester.

Därmed var det dags för ledamöterna att gå på sommarlov.

Mer läsning

Annons