Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Smörrebröd – Läckra smörgåsar på danskt vis

+
Läs senare
/

Smörrebröd – Läckra smörgåsar på danskt vis
Lena Idermark & Martin Lagerwall
Ica bokförlag

Vad har danskarna som vi inte har? Smörrebröd. Namnet till trots är det pålägget som är huvudsaken på ett smörrebröd. En vanlig macka består av 10-20 procent pålägg och resten bröd. För smörrebröd gäller det motsatta. Dessutom äts smörrebröd med kniv och gaffel. Boken är kul att titta i men för en nybörjare på smörrebröd kan man få intrycket av att recepten liknar varandra för mycket. De flesta recepten innehåller skaldjur, sill eller ansjovis. Boken är användbar om du är ute efter inspiration för en midsommarfest eller en sommarlunch. Men jag tror att jag åker till Köpenhamn istället för att avnjuta smörrebröd på en uteservering med en kall öl i handen och lite danskt sorl i bakgrunden.
Annons
Annons
Annons