Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svingade yxa mot kvinna – häktas för mordförsök

Den 39-årige Alnöbo som greps i onsdags, misstänkt för mordförsök på sin flickvän, häktades i går av Sundsvalls Tingsrätt.
Mannen ska enligt åklagaren ha tryckt upp flickvännen mot en vägg och svingat en yxa mot hennes huvud. Han häktades på sannolika skäl.

Annons

Händelsen utspelade sig i en stuga i Sollefteå kommun. Mannen och hans flickvän tillbringade förra helgen där. Exakt vad som hände under helgen är fortfarande oklart, men enligt polisen ska paret ha druckit en hel del alkohol och blivit osams.

– Han har hållit upp kvinnan mot en vägg och slagit med en yxa som träffade väggen, säger kammaråklagare Göran Kvist.

Upprepade hot

Kvinnan lyckades vrida undan huvudet och klarade sig utan fysiska skador, men enligt åklagaren har hon utsatts för upprepade hot av mannen.

Under gårdagens häktningsförhandlingar begärde han stängda dörrar och ville inte gå in på detaljer i målet, eftersom fler förhör väntar. Bland annat ska det finnas vittnen som uppehållit sig i när-heten av stugan.

Nekar till brott

39-åringen nekade genom sin försvarare till det påstådda brottet, men Sundsvalls tingsrätt finner honom på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och beslutade därför att han skulle häktas.

Åklagaren ges möjlighet att belägga mannen med restriktioner och har nu två veckor på sig att väcka åtal.

Annons
Annons
Annons