Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thaifestivalen blev en succé

/
  • NÖJD GENERAL. Nicklas Norberg är väldigt nöjd med helgens Thaifestival och ser fram emot fler upplagor på Norra berget. Foto: EVA-LENA OLSSON

I går avslutades Thaifestivalen på Norra berget.
Redan då kunde arrangörerna summera helgen som en succé.
– Vi är supernöjda, säger arrangören Nicklas Norberg.

Annons

Thaifestivalen på Norra berget hade både tur med vädret och besöksantalet.

Ännu finns inga exakta siffror på hur många som kom och åt, strosade runt eller handlade av knallarna men succén verkar vara ett faktum.

När festivalen arrangerades i Ragunda brukade 5 000–6 000 besökare komma under helgerna.

20 000 under helgen

– I lördags var det runt 10 000 personer här. Uppskattningsvis har det varit upp mot 20 000 personer här under hela helgen. Så sjukt har det varit, säger Nicklas Norberg

På söndagen vid lunchtid kom en liten regnskur som gick över fort. Snabbt var knallarna framme och fixade regnskydd och när solen tittade fram utbröt ett spontant jubel.

Nicklas Norberg berättar att många av försäljarna som stått i dagarna tre redan nu vill boka upp sig för nästa år. Och gärna på samma platser som de haft nu.

Även representanter från Thai Airways och thailändska ambassaden har besökt festivalen och verkar enligt arrangörerna positiva.

Vill satsa ännu mer

– Det finns bra möjligheter för samarbeten. Vi siktar på att göra om det här nästa år. Då vill vi satsa större och försöka få hit en stor artist från Thailand, säger Nicklas Norberg.

Under helgen har bara en person behövts avvisats från festivalplatsen. Ett positivt resultat tycker både arrangörer och polis.

– Det har varit en jättebra stämning, säger Nicklas Norberg.

Annons

Mer läsning

Annons