Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tveksamma ägarbyten"

De vanskötta gamla pensionärs- och lärarbostäderna lämpar sig inte som asylboende.

Det menar Hyresgästföreningen och Holmbygdens Utveckling som befarar fortsatt misskötsel av husen.

Annons

Migrationsverket har upphandlat de gamla pensionärs- och lärarbostäderna i Anundgård, Holm som tillfälligt boende för 156 asylsökande. Något som nu väcker oro, såväl på bygden som hos Hyresgästföreningen.


Obetalda räkningar,
avstängd el, konkurser och ägarbyte har varit en följetong i husen under åren. Hus som, enligt uppgift, hela tiden har ägts av en ekobrottsling – dock i bakgrunden genom olika ägarkonstellationer.

– Det har varit nya namn på företagen men problem med fastighetsägaren i tio års tid. Moral och empati har inte stått högt på listan och folk har fått flytta därifrån, säger Niklas Wikholm, ordförande i Holmbygdens Utveckling, vilka jobbar för inflyttning till bygden.

– Jag känner en stor oro för att flyktingarna ska lämnas vind för våg, speciellt när vi också pratar om många som har särskilda behov, tillägger han.

Hyresgästföreningens Johan Hermansson är av samma åsikt.

– Jag är mycket tveksam, inte till syftet men hela historien med ägarbyten där det hela tiden visat sig vara samma person som styr och ställer, säger han.


Även efter att
den nuvarande ägaren, Aros energideklarationer, tog över husen i somras ska den forne ägaren ha tagit kontakt med honom.

– Jag hade pratat med Aros om en obetald elavgift i husen när han sedan ringde mig och sa att det är honom som all kontakt ska ske till, säger Johan Hermansson.

Ett faktum som Michael Sterner, Aros energideklarationer, ställer sig frågande till.

– Jag känner till honom men han har absolut inget med det här företaget att göra, säger han.

Annons
Annons