Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen till ’nya’ församlingsgården

/
  • Varde ljus. De runt 500 personerna som passerar genom huset varje vecka kommer att få en betydligt ljusare tillvaro i lokalerna.
  • Arbetsplatser. Det som tidigare var den stora salen har delats av med en vägg och i den ena halvan ska pastorsexpeditionen nu husera.
  • Färdigt. Nu öppnar Njurunda församling snart dörrarna till församlingsgården som står färdigrenoverad. Och kyrkoherde Olof Lönneborg är mycket nöjd med resultatet.
  • Nytt. Njurunda församling hoppas nu kunna utöka sin verksamhet efter att man fått nya fräscha lokaler.

Omkring sex månaders byggtid och drygt 6,5 miljoner kronor senare – nu är församlingsgården i Njurunda färdigrenoverad.

– Det har blivit fantastiskt bra, faktiskt mycket bättre än jag trodde, säger kyrkoherde Olof Lönneborg.

Annons

I början av juni började arbetet med att renovera den knappt 40 år gamla fastigheten – nu är det klart.

De tidigare rätt mörka lokalerna med inredning i blått, rött och grönt är nu mestadels vita invändigt. Samtidigt har nya fönster också bidragit till att ”nya” församlingsgården är betydligt ljusare än innan.

Entrén har också gjorts om och de tidigare två ingångarna är nu en. Också på den har nya fönster satts in och ljusinsläppet från utsidan är därför större.

I fredags slutbesiktades lokalerna.

– Det var mycket bra, alla var så nöjda. Det har förändrats invändigt och anpassats till 2000-talet, säger Olof Lönneborg, kyrkoherde i Njurunda församling.

På måndag börjar man flytta in i de nyrenoverade lokalerna och om någon vecka ska också pastorsexpeditionen ha flyttat in i huset – något som Olof Lönneborg menar kommer att lyfta verksamheten.

– Vi blir bättre anpassade till det vi ska göra. Vi kommer både närmare verksamheten och varandra samtidigt som det blir en oerhört mycket bättre arbetsmiljö rent fysiskt, säger han.

Redan nästa lördag kan allmänheten ta sig en titt i lokalerna eftersom gospelkören ”Joyful Soul” anordnar musikkafé. Men den officiella invigningen av ”nya” församlingsgården sker efter gudstjänsten den första advent.

Förutom att band ska klippas och att församlingen bjuder på tårta ska arkitekten också berätta om huset.

Annons
Annons
Annons