Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

300 passagerare drabbade av kraftig flygförsening

/
  • HÄGRAR. En kraftig flygförsening står mellan drygt 150 resenärer från Midlanda och en semester i Egypten. Planet som skulle ta dem till pyramiderna i går förmiddag är fortfarande kvar i Egypten.

Över 300 resenärer på väg till och från Midlanda har drabbats av en rejäl försening.

Ett plan som skulle flyga till Egypten i går förmiddag, har fortfarande inte kommit in.

Förseningen beräknas bli drygt 30 timmar.

Annons

Flyget till semesterorten Hurghada skulle lyfta från Midlanda klockan 11.20 på måndagsförmiddagen. Men på grund av tekniska problem hade planet och de hemvändande passagerarna inte ens lämnat Egypten vid den tiden. En ny avresetid sattes till 20.50, men då hade planet fortfarande inte styrt kosan mot norr.

152 resenärer väntar nu fortfarande på att få komma i väg till solen och de som inte bor i närområdet har inkvarterats på hotell, där även resarrangören Detur har informerat om nya inchecknings- och avresetider. Enligt det senaste beskedet ska planet lyfta klockan 19.50 i kväll. De som inte bor på hotellet har fått söka informationen på egen hand.

– Vi kontaktar inte varenda resenär. De får ringa oss eller flygplatsen, säger Viveka Björkman, bolagets marknads- och försäljningschef.

De resenärer som troligtvis kommer att bli snuvade på nästan två dygns solsemester kommer att kompenseras ekonomiskt. Någon förlängd semester kan det dock inte bli tal om.

– Det går tyvärr inte eftersom det skulle påverka de nästkommande vistelserna. Det här är verkligen tråkigt och vi beklagar det, säger Viveka Björkman.

När de 177 resenärer som är kvar i Egypten förhoppningsvis landar i Timrå vid sjutiden i kväll är förstås även de kraftigt försenade. Men om de kan förvänta sig någon kompensation från Detur är oklart.

– Det kommer vi att titta på, säger Viveka Björkman.

Annons
Annons
Annons