Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Begick övergrepp när frun såg på tv

Under flera år förgrep sig 67-åringen sexuellt på flickorna.

Vid flera tillfällen satt hans hustru i rummet bredvid och tittade på tv.

Utan att ana vad som hände.

Annons

Det var på en fest i somras, där båda flickorna var med, som den mörka hemligheten uppdagades. När släktingen kom på tal berättade flickan, som nu är i tonåren, vad han utsatt henne för. Hon berättade också att han förgripit sig på den andra flickan.

Föräldrarna hade inte haft en aning om vad som pågått under flera år med start i början av 2000-talet.

Den yngre flickan berättade att hon brukade sova över hos släktingen och att det var då han förgrep sig på henne. Övergreppen skedde i sovrummet medan 67-åringens hustru satt i vardagsrummet och tittade på tv.

 

Hotade med fängelse

I förhören har flickan berättat att hon grät och försökte komma undan men att mannen vid åtminstone ett tillfälle höll fast henne i armen.

”Du får inte säga någonting, för då åker vi i fängelse”, ska mannen ha sagt till henne. Och av rädsla för både honom och för att hennes föräldrar inte skulle tro henne vågade hon inte säga något.

67-åringen ska ha förgripit sig på henne vid sju eller åtta tillfällen, men när flickans familj skaffade hund slutade han.

Det visade sig nämligen att hunden inte alls tyckte om mannen och när han kom för nära flickan skyddade den henne.

Övergreppen ledde till att flickan försökte att undvika mannen så mycket det bara gick.

För övergreppen på flickan åtalades mannen i går för sexuellt utnyttjande av underårig och våldtäkt mot barn.

– Han har medgett vissa omständigheter, men förnekar våldtäkt, vilket jag anser att det faktiskt handlar om, säger kammaråklagare Jens Göransson.

 

Blev inbunden

Den andra flickan förgrep sig mannen bland annat på i hennes hem. Han ska då bland annat ha tagit henne på brösten. Övergrepp som Jens Göransson rubricerat som sexuellt ofredande.

Hennes föräldrar har berättat att flickan gradvis förändrats och blivit allt mer inbunden och lättirriterad. Något de tror berodde på vad mannen utsatt henne för.

Annons
Annons
Annons