Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En stor värld av flera olika smaker"

/
  • Björn Tegström kommer till helgen att byta bardisken på Bishop Arms mot samlingsbaren på Beer & Whisky Festivalen i Timrå.
  • Mjödmakaren Johan Pihl parkerade sitt mobila mjöderi i Timrå redan för två veckor sedan.

Inte bara öl och whisky – helgens dryckesfestival i Timrå erbjuder även provsmakning av gin, rom – och mjöd.

På fredag slår Eon arena upp portarna för arrangemanget.

– Det är stor värld av smaker vi välkomnar till, säger medarrangör Björn Tegström.

Annons

Mat och dryck ligger i tiden, menar mässarrangör Camilla Abrahamsson på Mittevent i Timrå. På fredag och lördag arrangerar man därför en öl och whisky-festival.


– Intresset har
ökat enormt i Sverige som har minst tusen whiskyklubbar nu, säger hon.

Tanken är nu att ge alla en möjlighet att provsmaka fler sorter än de "vanliga" – så även när det gäller övriga drycker som erbjuds under dagarna.


Medarrangör är
Bishops Arms i Sundsvall och pubchef Björn Tegström kommer att bänka sig vid en samlingsbar där han kommer att hålla i provning av upp till 150 sorter micro- och craftöl.

– Det handlar om små producenter och hantverksbryggerier som vi inte ser i systembolagshyllan, säger Björn Tegström, som vill slå ihjäl myten att män är typiska öldrickare.

– Kvinnor har mycket bättre smaklökar än män, så den här mässan är för alla, säger han.

Att folk får komma nära producenter och leverantörer är jätteviktigt, menar Björn Tegström som ser fram emot dryckesmässan, som är tänkt att bli årligen återkommande.


En av mässans
små producenter är Johan Pihl från Hällefors, som parkerade sitt mobila mjöderi utanför arenan redan för två veckor sedan. Lokalt producerade drycker är hans affärsidé och blåbär från trakten samt honung jäser just i den ombyggda bussen för att bli mjöd.

– Mjöd är som vin fast lite mjukare i smaken och det ska bli kul att få visa besökarna hur produktionen går till, säger mjödmakaren.

Annons

Mer läsning

Annons