Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagarmässan Y-expo kliver in på arenan

/
  • I RINKEN. Y-expo började som en företagarmässa i det lilla formatet på Timrå industriområde. I år tar den steget ut på en isfri hockeyrink och öppnas för en besökande allmänhet.Foto: Arkiv/Jennie Zetterqvist
  • ARRANGÖR. Timrå­företagaren Åke Norin arrangerar mässan.

Det började som en mini­mässa på Timrå industriområde.

I maj tar växande Y-expo steget in på Eon arenas rink.

Och i år välkomnas även allmänheten till företagarmässan.

Annons

Y-expo startade som en mindre mässa med 25 utställare 2009. Syftet var att lokala Timråföretagare skulle visa upp sig för varandra och hitta nya samarbeten och kontakter.

Träffen startades på initiativ av Timråföretaget Hydraulteknik och i samarbete med Timrå kommun och Företagarna. Till fjolårets upplaga tog Timråbaserade Mittevent över arrangörsansvaret och mässan växte rejält till cirka 70 utställare och flyttade till korridorerna på Eon arena.


Årligen återkommande

Även i år står Mittevent för arrangemanget och Timrå kommun kvarstår som samarbetspartner.

– Vi sa redan när vi fick uppdraget i fjol att vi inte bara tänkte genomföra mässan en gång. Siktet är inställt på att den ska återkomma varje år, säger arrangören Åke Norin.

Hockeyarenan i Sörberge utgör än en gång samlingsplats.

– Men nu flyttar vi in alla utställare på plattan så att man får en riktig mässkänsla, säger Åke Norin.

Förhoppningen är att drygt 80 företag ska sluta upp den 16 maj. Hälften är redan bokade och klara. Företagen kommer numera inte bara från Timrå utan även från omgivande orter.

– Utbudet ser riktigt roligt ut, säger Åke Norin.

Nytt för året är att allmänheten välkomnas till mässan, vilket öppnar för ytterligare bredd bland utställarna.

– Vi fick många förfrågningar på att öppna för allmänheten förra gången och då gör vi det. Därför kan i stort sett vilket företag som helst ställa ut, säger Åke Norin.


Nya möjligheter

Men mässans huvudsyfte är fortfarande det ursprungliga: att företagare ska få chansen att upptäcka varandra och nya affärsmöjligheter.

– Den biten ska vi inte ta bort, säger Åke Norin.

Innan mässan öppnar får alla deltagande företag chans att mingla med varandra och på kvällen anordnas "After-mäss", ett festligare tillfälle att knyta kontakter och diskutera idéer.

Föreläsare från näringslivet utlovas också. I fjol förgyllde bland annat de unga entreprenörerna Gina Dirawi och Yohio tillställningen, som är helt gratis för besökarna.

– Vi får se vilka som kan tänkas dyka upp i år, säger Åke Norin.

Annons

Mer läsning

Annons