Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagsmässa vill växa

Företagsmässan Y-expo växer.
I höst intar den Eon Arena.
På gästlistan står bland andra Gina Dirawi.

Annons

Y-expo började som en mindre mässa med 25 utställare 2009. Syftet var att lokala Timråföretagare skulle visa upp sig för varandra och hitta nya samarbeten och kontakter.

Till årets upplaga som arrangeras den 26 september är ett 60-tal utställare bokade. Men målet är att få ihop mellan 85 och 100 utställare från hela Västernorrlands län.

Mässan startades på initiativ av Timråföretaget Hydraulteknik. I år håller Mittevent i genomförandet i samarbete med Timrå kommun och Företagarna.  

– Vi är jätteglada att hitta ett samarbete med en kommersiell aktör som ska utveckla Y-expo, till att fylla det syfte det är meningen att det ska ge: att företagen ska få kännedom om varandra och ge varandra mer affärer, säger Linda Leiderud på kommunens näringslivskontor.

Inspirerande talare har också bjudits in. En av gästerna är Sundsvallsättade Gina Dirawi, som slog igenom som programledare i Melodifestivalen i år. Hon ska berätta om sin framgångshistoria. Medverkar gör även Söråkersbon Jonas Olert som är vd för Northbike, Timrå IK:s nya tränare Thomas Montén och Permobils vd Jon Sintorn.

Framtidsplanerna för mässan är stora. Arrangörerna siktar på att Y-expo ska bli den största årligen återkommande företagsmässan i Norrland.

Annons

Mer läsning

Annons