Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottsraid på båtklubben

/
  • Helge Nilsson tror att tjuvarna använt kylspray för att kunna slå upp låsen för bygeln har gått av helt på de kraftiga hänglåsen.
  • Helge Nilsson och Lennart Asklund har varit medlemmar i Fagerviks båtklubb sedan 1960-talet och de har aldrig varit med om något liknande.

I helgen tog sig tjuvar in på Fagerviks båtklubb.

Och de hade inte lämnat någonting orört i sin jakt på värdesaker.

– De har brutit upp vartenda förråd, säger Lennart Asklund.

Annons

På Fagerviks båtklubb finns ett 30-tal förråd där många av klubbens medlemmar förvarar sina båtar och tillbehör. När tjuvarna under natten mellan fredag och lördag tog sig in på båtklubbens område såg de till att gå igenom vartenda förråd. Alla låsen var uppbrutna och Helge Nilsson, som varit medlem i båtklubben sedan 1967, har aldrig varit med om något liknande. Han tror också tjuvarna gått tillväga på ett speciellt sätt vid inbrotten.

– Jag tror de använt kylspray innan de knäckt låsen. De ser så ut för det är väldigt lite märken, säger han och visar upp ett av låsen där bygeln har gått av helt.

Helge Nilsson blev av med en utombordare och en dykarutrustning vid inbrottet och under måndagen var han på plats för att laga låsanordningen på dörren till förrådet. Då var Lennart Asklund också på plats och han tycker det som skett är riktigt olustigt.

– De kanske bara var ute och rekade och då vet man inte om de kommer tillbaks igen, säger Lennart och visar att tjuvarna även brutit upp låset till det inhägnade området där båtarna som vinterförvaras under kapell står.

Under sommarhalvåret går medlemmarna med visst intervall vakt på området. Det gör man för att undvika besök av det här slaget. För att okända rotat runt bland båtar och ägodelar är definitivt inget man vill vara med om.

– Det är samma sak som att få inbrott i sommarstugan, säger Anders Risberg, ordförande i Fagerviks båtklubb.

Polisen har säkrat vissa spår på platsen och mängden av stöldgodset som kommit in via flera polisanmälningar gör att man misstänker att tjuvarna måste ha haft tillgång till en större bil.

– Vi utgår från det och är det någon som gjort några iakttagelser under fredagskvällen eller natten mot lördag är vi tacksamma att få reda på det, säger Peter Wikberg, närpolischef i Timrå.

Annons
Annons
Annons