På st.nu sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Laddar för folkfest på det nya torget

+
Läs senare
/

För sjätte året i rad anordnas en festival på torget. På schemat står bland annat underhållning i tältet och knalleland. Nytt för i år är företagskampen.– Det ska finnas något för alla, säger arrangören Pernilla Eurenius.

Förra året arrangerades festivalen i augusti men nu har den förlagts till slutet av maj och början av juni i stället. Som vanligt kommer ett stort öl- och mattält sättas upp på torget. För maten står krögarna Karin Bergmansson och Mariana Johansson. Karin, som driver golfrestaurangen i Skottsund, har lång erfarenhet av olika festivaler, bland annat Gatufesten och Konsertfesten.

– Det här känns jätteroligt. Det känns väldigt familjärt. Vi är ju vana vid större festivaler, säger Karin.

Torgfesten startar fredag 31 maj. Då öppnas knalleland och det blir underhållning med Bilda och ABF som arrangörer. På kvällen uppträder bland annat Johnny Cutz, som firar 50-årsjubileum i år. På lördagen blir det ännu fler aktiviteter.

– Lördagen är vikt för barnen. Det blir bland annat allsång och Filiokus Fredrik uppträder. Teater Thalia kommer hit och de kommer att vara utklädda till olika sagofigurer och mingla runt bland barnen, berättar Pernilla som arrangerar festen via sitt eget bolag.

Under lördagen hålls också företagskampen, en ny aktivitet där de företag som anmält sig möts i en femkamp. Även på lördagskvällen ska tältet fyllas med musik och uppträder gör bland annat Eightballs. Timrå torgfest avslutas på söndag, 2 juni, med gudstjänst i tältet och på eftermiddagen hålls en delfinal av Musikschlaget i tältet.

På lördagen arrangerar Timrå kommun samtidigt Kommundagen. Då ska nya resecentrat och nya torget invigas.

– Det har hänt mycket i Timrå med ombyggnader och vi ville ta chansen att fira det med Timråborna, säger Marie Zetterlund, informationsansvarig på kommunen.

Det blir flera aktiviteter och flera av kommunens verksamheter ska visas upp. Kommundagen rundas av med att det delas ut priser för Årets Förening, Årets Ledare och Årets Förebild. Dessutom delas det ut pris i kampanjen Tobaksfri duo.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons