Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lotta Borg hoppar av partiet i protest

/
  • Lotta Borg kandiderade till ordförandeposten i kommunstyrelsen och var ordförande i Tallnäs/Böle S-förening. Nu lämnar hon samtliga politiska uppdrag.

Hon skulle utmana Ewa Lindstrand om ordförandeposten.
Men Lotta Borg fick inte valberedningens förtroende och nu lämnar hon partiet.
– Jag är riktigt besviken, säger hon.

Annons

Det blåser vidare kring Socialdemokraterna i Timrå. Flera har hoppat av från sina poster och lämnat partiet av olika anledningar. Nu är det ytterligare en som bestämt sig att hoppa av.

– Jag har sagt ifrån mig alla uppdrag och lämnar partiet, säger Lotta Borg.

Det var i fjol som hon tillsammans med Lena Bergkvist startade det uppmärksammade och av många stöttade skolupproret i Timrå. Duon var även upp i kommunfullmäktige och diskuterade frågan under tumultartade former.

– Inte ens där fick vi tala till punkt, säger Lotta Borg.

Nu kandiderade hon som ordförande i kommunstyrelsen. Men valberedningens förslag visar på att den posten kommer hon inte att få. Dessutom placerades hon långt ner på listan över kandidater till kommunfullmäktige.

– Jag hamnade utanför valbar plats till fullmäktige och det visar att partiet inte har något förtroende för mig, konstaterar Borg.

Men hon är inte ensam om att hoppa av nomineringarna till kommunfullmäktige. Berth Henriksson har arbetat politiskt inom Socialdemokraterna sedan 1980 och han tycker det är sorgligt att valberedningen placerar Lotta Borg så långt ner på listan.

– Hon borde vara bland de tio främsta på nomineringslistan. Jag tar väldigt illa vid av det här och det är den viktigaste anledningen till att jag hoppar av, säger Berth Henriksson.

Lotta Borg har hoppat av alla politiska uppdrag och bestämt sig för att lämna partiet där hon varit aktiv sedan strax efter valet 2006. Nu satt hon med i barn- och utbildningsnämnden och var också ordförande Tallnäs/Böle S-förening.

Socialdemokraterna i Timrå arbetarekommun sammanträder under torsdagskvällen och då kommer man slå fast nomineringslistorna.

Mer läsning

Annons