weather_widget
Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Många var redo för bal

+
Läs senare
/

Vad är väl en bal på stadshuset? Alldeles underbar, tycker Timråstudenterna. Rekordmånga avgångselever – 120 stycken – ville nämligen delta i festen. – Det känns otroligt roligt att så många ville vara med, säger Louise Bolin, från den arrangerande studentkommittén.

Efter noggranna förberedelser var det äntligen dags. När klockan slog sex i går kväll samlades Timrå gymnasiums blivande studenter för en riktig festkväll på stadshuset i Sundsvall. Att de fick åka till grannkommunen för att uppleva balen gjorde ingenting.

– Vi kände att det var viktigt att få tag i en lokal där vi både kunde ha middagen och efterfesten. Och huvudsaken är ju att vi får vara tillsammans och då spelar det ingen roll om det är i Timrå eller Sundsvall, säger Louise Bolin.

– Och stadshuset är ju en otroligt vacker lokal, tillägger Elin Berglund.


120 deltog

Båda tjejerna ingår i studentkommittén och tillsammans med kompisen Betty Thoresson har de lagt ner åtskilliga timmars arbete för att få allt att klaffa. Att så många som 120 av de cirka 160 avgångseleverna ville komma på festen kändes därför extra bra för dem.

Under planeringen har de varit noga med att ta vara på gästernas önskemål, vilket de tror kan ha bidragit till intresset.

– Vi började tidigt med att fråga vad folk ville ha och på det sättet engagera dem som faktiskt skulle bli inbjudna, säger Elin Berglund.

Många tog tillfället i akt och klädde sig i vacker, hellång balklänning. För högtidsdräkt välkomnades, men var inte något tvång.

– Det viktigaste är att folk känner sig fina. Alla ska känna sig bekväma i det de har på sig så vi har hållit klädkoden lite öppen, förklarar Elin Berglund.


Minne för livet

Under kvällen väntade middag, musik, sång och dans. Arrangörerna hoppades innerligt att festligheterna skulle bli till ett minne för livet för alla som deltog.

Själva bär de också med sig nya erfarenheter och kunskaper efter det tidskrävande men lärorika festfixandet.

– Det känns fantastiskt bra att det är möjligt för oss som bara är elever att faktiskt arrangera något sådant här, säger Louise Bolin.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons