Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Många var redo för bal

/
  • Först ut på röda matt­an var Sofie Brodén. Men hon var inte ensam särskilt länge.
  • Anna Sjöblom-Östlund, Sofie Hammarberg, Maja Sidén och Chrissi Hedebo-Larsen har läst handelsprogrammet tillsammans.
  • Två glada killar, fyllda av förväntan och uppklädda till tänderna. Jens Westin och Patrik Sidén såg kvällen an med tillförsikt.
  • Emelia Berglund och Victor Dovermyr åkte Mercedes 350 SLC till sin studentbal. Mycket passande när man gått fordonsprogrammet.
  • Fyra mycket glada och förväntansfulla studenter såg balen an med tillförsikt. Och de heter Madeleine Engman, Emma Åslund, Mirjam Forslund och Erika Tingelöf. Foto: Mats Olsson
  • Lisa Melander och Marcus Sandgren var laddade och för dem är balen en höjdpunkt som slår det mesta.
  • Marianne Norberg och Kim Nordqvist var inte bara uppklädda, de var dessutom på festhumör. Men det är ju bara en studentbal i livet.
  • Ska man en enda gång i livet åka limousin så måste det vara till sin studentbal, och det gjorde Elin Berglund och Jesper Brandström.
  • En färgsprakande kvartett utgjorde Anneli Diaz, Linnéa Eriksson, Mathilda Karlsson och Ellinor Solborg.
  • Och så var det tjejerna och killen som fixade balen. Betty Thoresson, Joel Nilsson, Louise Bolin och Elin Berglund.

Vad är väl en bal på stadshuset?

Alldeles underbar, tycker Timråstudenterna. Rekordmånga avgångselever – 120 stycken – ville nämligen delta i festen.

– Det känns otroligt roligt att så många ville vara med, säger Louise Bolin, från den arrangerande studentkommittén.

Efter noggranna förberedelser var det äntligen dags. När klockan slog sex i går kväll samlades Timrå gymnasiums blivande studenter för en riktig festkväll på stadshuset i Sundsvall. Att de fick åka till grannkommunen för att uppleva balen gjorde ingenting.

– Vi kände att det var viktigt att få tag i en lokal där vi både kunde ha middagen och efterfesten. Och huvudsaken är ju att vi får vara tillsammans och då spelar det ingen roll om det är i Timrå eller Sundsvall, säger Louise Bolin.

– Och stadshuset är ju en otroligt vacker lokal, tillägger Elin Berglund.


120 deltog

Båda tjejerna ingår i studentkommittén och tillsammans med kompisen Betty Thoresson har de lagt ner åtskilliga timmars arbete för att få allt att klaffa. Att så många som 120 av de cirka 160 avgångseleverna ville komma på festen kändes därför extra bra för dem.

Under planeringen har de varit noga med att ta vara på gästernas önskemål, vilket de tror kan ha bidragit till intresset.

– Vi började tidigt med att fråga vad folk ville ha och på det sättet engagera dem som faktiskt skulle bli inbjudna, säger Elin Berglund.

Många tog tillfället i akt och klädde sig i vacker, hellång balklänning. För högtidsdräkt välkomnades, men var inte något tvång.

– Det viktigaste är att folk känner sig fina. Alla ska känna sig bekväma i det de har på sig så vi har hållit klädkoden lite öppen, förklarar Elin Berglund.


Minne för livet

Under kvällen väntade middag, musik, sång och dans. Arrangörerna hoppades innerligt att festligheterna skulle bli till ett minne för livet för alla som deltog.

Själva bär de också med sig nya erfarenheter och kunskaper efter det tidskrävande men lärorika festfixandet.

– Det känns fantastiskt bra att det är möjligt för oss som bara är elever att faktiskt arrangera något sådant här, säger Louise Bolin.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons