Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljer till Söråker

/

Söråkers skola deltog med den äran i delfinalen i en tekniktävling i lördags. Det blev inget lagpris men medaljer till alla och mycket erfarenhet.

Annons

Som Dagbladet tidigare har berättat så fortsätter Söråkers skola att hålla sig väl framme när det gäller den årliga tekniktävlingen för skolelever.

Tävlingen ordnas i grundskolor i hela Europa. Delfinalen för Västernorrland och Jämtland arrangerades i Östersund i lördags.

Söråkers skola deltog för femte året i rad. Det var elever från klass fem som var med i laget.

Med elektronik och legoklotsar byggs en miljö upp på en färdig spelplan. Små robotar byggs och programmeras för sina uppgifter.

2014 års tema har fått namnet World Class. Hur ska undervisningen gå till i framtiden? Hur vill eleverna själva tillägna sig ny kunskap? Var och när sker det som bäst?

Lagen ska undersöka och presentera för vuxna, de metoder de själva vill använda för att lära sig på bästa sätt.

– Medelpadslagen från Liden och Söråker gjorde bra i från sig men lyckades inte erövra några lagpriser. Det som vi däremot fick med oss hem var medaljer till alla samt massor av erfarenheter som eleverna garanterat kommer att ha nytta av i framtiden, säger Bengt Böhlin, lärare från Söråkers skola.

Annons
Annons