Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blommar det för fullt i Timrås urnor

/
  • BLOMSTERTRIO. Sara Sellstedt, Sofia Sjökvist och Lina Olsson håller reda på kommunens blomsterarr­angemang  i sommar. Sol på dagen och regn på kvällen står på trions vädermäss­iga önske­lista för blommornas räkning.Foto: Jennie Zetterqvist
  • KOMPOSITION. Million bells, margeriter,  bacopa, cosmos, begonior och ponytail-gräs är några av de sorter som ryms  i trevåningsurnan vid badhusrondellen. Lina Olsson har komponerat arrange­manget.

Nu är årets blomsterprakt på gång i Timrå.

Cirka 5 000 plantor fyller kommunens blomurnor.

– Nu hoppas vi på mer sol. Då kommer allt att växa till sig och bli riktigt fint, säger Sofia Sjökvist, en av tre blomsteransvariga.

Annons

Samtliga plantor kommer från Ljustorp och det är Lina Olsson som har stått för planeringen av arrangemangen. Hon började sin tjänst vid kommunens kultur- och teknikförvaltning i maj i fjol och fick då genast ta itu med utsmyckningsfrågan. Till årets säsong har hon haft lite mer tid på sig att fundera och beställa de blommor hon vill ha.


”Bara två dagar på oss”

Bland växterna finns bland annat million bells, margeriter och begonior. Arrangemangen har olika färgställningar och kom på plats för cirka två veckor sedan, mitt i den kortvariga värmeböljan som drabbade trakten.

– Vi hade bara två dagar på oss att plantera allt, så det var bara att köra på, säger Lina Olsson.

Planteringarna är nu på gång och trion som sköter om dem önskar mer sol för att de ska få en riktig skjuts.

– Inom en månad kommer det nog att se riktigt bra ut, säger Lina Olsson.

För att få rejält prunkande urnor behövs det förstås också lite regn.

– Det blir stressigt att hinna runt och vattna alla arrangemang om det blir riktigt stekhett. Och om det blåser som det har gjort nu torkar det ju också fortare. Det bästa vore sol på dagen och regn på kvällen, säger Lina Olsson.


Ogräsrensning

Tjejerna har också andra uppgifter, som ogräsrensning och annat underhåll på kommunens marker. Men det riktiga grovjobbet gjordes i fjol. Då var många områden riktigt eftersatta, enligt trion.

– Vissa ställen hade inte tagits på 15-20 år, men nu har vi gått igenom allt. Många man träffar på säger att de tycker att det har blivit ett lyft i Timrå, säger Lina Olsson.

Annons
Annons
Annons