Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny inspirationsmässa intar i dag sporthallen

/
  • NY MÄSSA. Åke Norin ligger bakom den nya vårmässan i Timrå som öppnar i dag. Många utställare har nappat. ”Nu hoppas vi att folket ställer upp och kommer också”, säger han. Foto: Jennie Zetterqvist
  • I BYGGTAGEN. Peter Larsson från Garageportexperten är en av mässans utställare. I går byggde han upp ett helt garage med kollegan Victor Östlund för att kunna demonstrera företagets  produkter.

Utställare kommer från både Göteborg och Jokkmokk.

I dag är det premiär för Timråmässan.

– Det känns spännande med något helt nytt här, säger Åke Norin från arrangör­en Mittevent.

Annons

Strax över 90 utställare från alla möjliga branscher har bokat plats på inspirationsmässan som hålls i sporthallen i Sörberge under helgen.

Det övergripande temat är hus, hem och fritid och bland de företag som kommer att visa upp sig syns allt från fixarföretag inom byggbranschen till resebolag, friskvårdssatsare, karamelltillverkare, författare och skönhetssalonger.

– Vi täcker upp ett stort område och vill att det ska finnas något för alla i familjen, säger Åke Norin.


Fick inspiration

Idén att arrangera en vårmässa i just Timrå fick han under arbetet med ett stort nöjes- arrangemang nyligen.

– I Sundsvall hålls det ju massor av olika mässor, men här händer det inget sådant alls. Så jag tänkte att man borde kunna göra något här också, säger Åke Norin.

Utställare från hela Sverige gillade tydligen idén och nu hoppas arrangören förstås på att tilltaget även ska falla besökarna i smaken.

– Vi har inte satt något direkt mål på antalet besökare, men det vore bra om det kunde passera ett par tusen under de här två dagarna. Mig veterligen är det första gången som just en sådan här mässa hålls i kommunen, säger Åke Norin.


Uppvisningar

I dag rullar programmet, som även bjuder på uppvisningar och tävlingar, i gång. Utställaren Peter Larsson driver garageportsbolag i Sundsvall och var på plats redan i går för att hinna bygga upp sin något annorlunda monter – ett helt garage.

– Det är väldigt trevligt att vara med på mässor av det här slaget och träffa både nya och gamla kunder. Våren är vår tid, då börjar högsäsongen, säger han.


90 utställare

Att så många bokat plats på den nya mässan ser han som ett gott tecken

– 90 stycken är jättebra. Det viktigaste för att det ska bli en bra hus- och hemmässa är att det är blandade utställare som tillsammans kan erbjuda ett bra utbud, säger han.

Annons

Mer läsning

Annons