Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny musikalisk sommar väntar på varvet

/
  • MUSIK I KAPELLET. Göran Söderlund, Ingegerd Karlsson, Magnus Ek, Christer ­Johansson och Bo Markusson bjuder in till en ny ­musiksäsong på Vivstavarv.

Ljuva toner ska åter ljuda på Vivstavarv i sommar.

Det är dags för sjunde upplagan av ”Musik i Warfskapellet”.

Annons

Fem programpunkter är inplanerade i kapellet under sommaren och redan på lördag blir det svängig folkpop med Jämtlandsgruppen Eastwick. I juni väntar tradjazz med Delta Seven och i augusti blir det sommarkonsert med Anna-Lotta Larsson.

– Vi försöker som vanligt att ha ett så blandat utbud som möjligt. Vi behöver bredden och tror inte på att nischa oss allt för mycket, säger kommunens kulturchef Bo Markusson.

Kommunens samarbete med Scenkonstbolaget Musik fortsätter. Det var de som en gång tog det första initiativet till en musiksommar i Warfskapellet.

– Vi har ett länsuppdrag och är med och stöttar nya projekt. Men det är också kul att få vattna där det redan växer och vara med och skapa en tradition, säger Scenkonstbolagets Magnus Ek

Timrå riksteaterförening är en ny samarbetspartner för i år och föreningens Ingegerd Karlsson slår gärna ett extra slag för artisten Annika Winhagen som framför ”Skillingtryck och bortglömda visor” i september.

– Om vi bara lyckas sprida att hon kommer så tror jag att det blir fullsatt. Hon har en underbar röst, säger hon.

Föreningen Wifsta varfs historia backar förstås också upp satsningen.

– Vi hälsar alla välkomna till Vivstavarv. Kapellet är en fantastisk konsertlokal, men hela området här är inbjudande, säger föreningens Göran Söderlund.

Annons
Annons
Annons