Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakfull mässa för öl och whisky intar Timrå

/
  • PROVNING PLANERAS. Öl- och whiskyprovningar, föreläsningar, ölskola och masterclasses planeras på mässan som anordnas av Mittevent och Bishop’s arms.Foto: Arkiv/Therése Ny
  • • Åke Norin.

Norrlands första öl- och whiskymässa på länge anordnas i Timrå i vår.

"Mid Sweden beer and whisky festival" ska erbjuda drycker och delikatesser för alla smaker. På fredag släpps biljetterna.

– Men vi får mail med förbokningar hela tiden, säger Åke Norin, vd för Mittevent.

Annons

Intresset för öl och whisky är stort och det vill Timråföretaget Mittevent ta vara på. Planeringen för en mässa på temat är i full gång och den 17 och 18 maj öppnas portarna för den på Eon arena i Sörberge. Målet är att den ska bli ett återkommande inslag i Timrå.

– Det finns ingen sådan här mässa här i trakten, medan man i Örebro och Stockholm anordnar nya varje år. Kan de så kan vi, säger Åke Norin.


170 sorter

Som läget ser ut nu kommer det att erbjudas upp emot 170 olika sorters öl och whisky att prova. Ett 30-tal tillverkare och importörer är anmälda.

– Och vi har redan bokningar från utställare som inte kan vara med i år men gärna vill komma nästa år. Så nu gäller det att se till att det här får fäste, säger Åke Norin.

Över 20 olika dryckesprovningar planeras. Expertis från destilleriet Box i Bjärtrå står för en stor del av kunnandet. Men den välkända radio- och tv-profilen Bosse Bildoktorn kommer också att dela med sig av sin kunskap och föreläsa på temat: "Jakten på den perfekta whiskyn".


Delikatesser

Även andra drycker och delikatesser som choklad, korv och ost får utrymme.

– Alla ska kunna få nya smakupplevelser, säger Åke Norin.

De enda som får hålla sig utanför är personer som ännu inte fyllt 20 år. Eftersom alkohol serveras på mässan är det extra mycket att tänka på för arrangörerna när det gäller exempelvis tillstånd och antalet vakter.

– Alkohollagen är inte så rolig att jobba med, men vi har ett väldigt bra samarbete med kommunens alkoholenhet. Där får vi mycket bra hjälp så att vi kan göra rätt från början, säger Åke Norin.

Annons

Mer läsning

Annons