weather_widget
Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Timråbo trakasserad av tysk stilpolis

+
Läs senare
/

En tysk stilpolis tycks patrullera i Timrå. Efter att Martin Andersson gått omkring i onepiece har han fått motta tre ”hotbrev”. – Det måste vara en riktigt ointelligent människa som ligger bakom det här, säger han. Trakasserierna är nu polisanmälda.

Timråbon Martin Andersson brukar synas i många lokala sammanhang – exempelvis som illusionist, filmmakare och som en drivande kraft för kampsportarna i klubben Ironman.

Men nu har han blivit varse att det inte är riskfritt att se ut hur som helst om man rör sig på byn. När han bar det populära allt-i-ett-plagget onepiece i januari dröjde det inte länge förrän ett brev på extremt dålig tyska landade i brevlådan.


Bristfälligt språk

Eftersom språket är så bristfälligt är det något oklart vad brevskrivaren vill, men personen har uppenbarligen hakat upp sig på Martin Anderssons klädsel och anklagar honom för att vilja framstå som yngre än vad han är.

– Visst, jag är över 40 men jag klär mig precis som jag vill och jag står för den jag är. Efter det första brevet tog jag på mig en rosa overall och gick omkring i den i en vecka bara för att, säger Martin Andersson.

Sedan i februari har han fått ytterligare två brev där hans person och beteende kritiseras på någon form av låtsastyska och saken är nu polisanmäld.

– Den som skrivit breven vill få mig att tro att de skickats från Tyskland. Men de är alla poststämplade i Sundsvall och ingen tysk skulle skriva så uselt, säger Martin Andersson.


Känner sig fascinerad

Han känner sig inte hotad, utan mer fascinerad över att någon tar sig tid att slå i lexikon för att knåpa ihop obegripliga förolämpningar och sedan bekostar både porto och kuvert för att de ska nå fram. Brevskrivaren försöker också påskina att det är många som håller ögonen på Martin Andersson.

– Jag skrattar bara. Är man så feg att man inte vågar komma fram och säga vad man tycker så är det bara löjligt. Det är så låg nivå – under sandlådenivå, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons