Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

– Varaktigheten viktigast i projekt

/
  • Professor Alan Gibb upplever att alltför många EU-projekt är för kortsiktiga och att vunnen kunskap försvinner när de avslutats. Här vid en lunchdiskussion med bl.a. Annelie Hamrin, Entreprenör Timrå.

– Varaktigheten är viktig i projekt som skapas genom bidrag från EU och på annat sätt. Annars förlorar man det som åstadkommit medan projektet drevs.

Annons
Det hävdade professor Alan Gibb under det lunchsamtal han hade med företrädare för Entreprenör Timrå och länsstyrelsen vid en snabbvisit i Timrå på torsdagen. Alan Gibb är professor i företagsutveckling och näraliggande frågor vid universitetet i Durham, England.
– Jag har sett alltför många projekt som avslutats efter några få år och allt man åstadkommit går förlorat. Det är ett slöseri med resurser och kunskap/erfarenhet, när det plötsligt förloras, hävdade han.
Ska ett projektarbete fortsätta av egen kraft krävs också att de som drivit projektet gör sig viktiga, närmast oumbärliga, för de företag som man anlitats av, sa Alan Gibb.
– Ett bra sätt att få reda på om en organisation är viktig är att fråga de företag som finns i omgivningen. Ställer man ett antal raka, konkreta frågor så kan man få klart för sig om ett projekt är lyckat eller ej. Hur upplever företagen de möjligheter som projektet erbjudit? Det är en modell av utvärdering som jag ofta använt mig av, sa Alan Gibb bland annat.
Annons
Annons
Annons