Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla är favoriter i Linköping

/
  • När artisterna vid deltävlingen i Linköping själva får välja sin favorit till en av finalplatserna i Globen lägger samtliga sin röst på Patrik Isaksson & Bandet.
  • Ainbusk ballad Jag saknar dig ibland ligger också bra till att gå vidare till finalen i Globen.
  • Musikjournalisten Annika Jankell tror att Thérèse Andersson kan bli en riktig skräll på lördag vid deltävlingen i Linköping.

Patrik Isaksson, BWO och Ainbusk. Men även Frida och Eskobar. Och Caracola. I Melodifestivalens tredje deltävling i Linköping är det nästan lättare att nämna vilka som inte finns med i förhandssnacket, än vem som tippas ta hem hela spelet.

Annons
Enligt experterna är Melodifestivalens tredje deltävling i Linköping den mest vidöppna. Kanske kommer försiktigheten från förra veckans uppenbara svårighet att tippa rätt, eller så beror det helt enkelt på ett ovanligt jämnt startfält. Troligtvis en kombination av dem båda.
Allt är lite mer flytande, det känns som att vad som helst kan hända i den här deltävlingen, säger journalisten Annika Jankell.
När artisterna själva får välja sin favorit lägger samtliga sin röst på Patrik Isaksson & Bandet, med bidraget Under mitt tunna skinn. Isaksson är också den artist som förekommit i flest favoritsnack hittills.
Patrik Isaksson har nog störst chans att gå till Globen. Han har en sådan stark låt och har gjort ett antal hits som slår an något slags pop-vemod som folk gillar, säger Annika Jankell.
Därefter tror hon, precis som flera andra musikjournalister, att Ainbusk och BWO ligger bäst till.
Ainbusk ballad har en fin text och jag har fått en känsla av att folket gillar Bobby Ljunggren-ballader, det gjorde de ju förra veckan med Sanna Nielsen i alla fall.
Frida Muranius har helt klart stuckit ut bland artisterna under veckan. Men frågan om huruvida hennes spralliga Upp o hoppa står sig i konkurrensen på lördag är det däremot ingen som riktigt vågat sia om.
Jag trodde på henne väldigt mycket när jag hörde låten, men det finns en risk att svenska folket inte känner henne som artist och att hon därför inte går vidare på grund av det. Jag tror att det kan bli jämnt skägg mellan Frida och Eskobar på en femteplats, säger Annika Jankell, som dock inte kan låta bli att nämna ännu ett bidrag:
Men sedan har vi Thérèse Andersson som kan bli en riktig skräll. Hennes låt är lite knäpp och jag gillar ju sånt där som sticker ut. Men kanske räcker det inte för svenska folket att höra den en gång för att de ska rösta på den.
Programledaren Kristian Luuk tror däremot inte på någon skräll i Linköping.
Nej, det var så tydligt läge för skräll förra veckan och jag tror att folk känner att om det är en artist de gillar så ska de rösta på den, och inte räkna med att någon annan som gör det.

Mer läsning

Annons