Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Almamia lilla scenen satsar hårt i vår

/
  • Filmsatsning. I vår satsar Almamia lilla scenen också på att visa regional film. Först ut är Carina Möllerberg och Måns Berthas film om Sidsjösjukhuset, ”Humanitetens tempel”, den 23 februari.
  • Eldsjälen och arrangören Yamandú Pontvik på plats i Almamia lilla scenen – lokalen. Foto: Arkiv

Ökad publikkapacitet och flera stora namn bland bokningarna.

Almamia lilla scenen satsar hårt i vår.

– Kultur behövs för att Sundsvall ska leva, säger arrangören Yamandú Pontvik.

Annons

I snart fyra år har det arrangerats konserter och kulturevenemang i butiken Almamia i centrala Sundsvall. Arrangemangen har gått under namnet Almamia lilla scenen och det är precis vad det låter som – en liten intim scen i en konsertlokal med blygsam publikkapacitet.

– Varje gång vi haft konserter är det några som blivit ledsna för att de inte fått plats, runt 30 personer har vi kunnat ta in, berättar arrangören Yamandú Pontvik.

När butiken Almamia nu flyttas till en ännu mindre lokal på samma gata ställdes Yamandú Pontvik inför ett val – avsluta konsertverksamheten eller utöka den i den gamla lokalen.

– Det var några kompisar som var intresserade att hjälpa till så vi bestämde oss för att fortsätta. Kultur behövs för att staden ska leva, säger Yamandú Pontvik.

 

Fler kommer att rymmas

Eftersom butiksdelen flyttar ut kommer större publik att få plats på Almamia lilla scenens konserter i vår.

– Jag har inte räknat ännu men några fler kommer att rymmas, även om det fortfarande blir intimt. Vi kommer att försöka behålla samma mysiga stil, säger Yamandú Pontvik.

Här nedtill presenteras Almamia lilla scenens vårprogram – ett program som rymmer flera stora namn som flamencogitarristen Erik Steen, klassiska gitarristen Mats Bergström och vissångaren Jack Vreeswijk.

– Flera av dem har varit hos oss tidigare och uppskattat det lilla formatet, att de verkligen får vara nära publiken. Erik Steen hörde till exempel själv av sig till oss och ville komma tillbaka, berättar Yamandú Pontvik.

Den 23 februari är det också premiär för en ny satsning på regional film i samarbete med Scenkonstbolaget.

– Det är viktigt att lyfta fram de lokala filmer som görs, säger Yamandú Pontvik.

 

Fler evenemang

I och med att butiken flyttar ges dessutom utrymme att arrangera fler evenemang på lilla scenen än tidigare – till exempel för utomstående arrangörer.

– Det kan bli en liten scen som fler människor kan utnyttja, säger Yamandú Pontvik.

Annons
Annons