Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dia Psalma kommer hit på avskedsturnén

/
  • AVSKEDSTURNÉ. Dia Psalma gör ett av sina absolut sista gig på Pipeline i Sundsvall. Foto:  PRESSBILD

20 år har gått och över 150 000 album har sålts.
Nu lägger Dia Psalma musiken på hyllan för gott.
Ett av stoppen på avskedsturnén blir på Pipeline i Sundsvall.

Annons

Dia Psalma var under 90-talets första hälft ett av Sveriges mest uppmärksammade rockband.

Efter nästan 20 år kommer nu beslutet om att lägga ner för gott.

Spelar från debutalbumet

Till hösten gör gruppen en avskedsturné där de kommer framföra sitt debutalbum ”Gryningstid” från 1994 i sin helhet, och ett av de exklusiva stoppen blir på Pipeline i Sundsvall.

De var banbrytande

När Dia Psalma bildades 1993 ur askan av det klassiska punkbandet Strebers tog det inte lång tid innan de blev ett utstående inslag på den inhemska musikscenen med sin då banbrytande blandning av trallpunk, hårdrock och svenska folktoner. 1997 la bandet ner, men återförenades igen 2006, och har sedan dess varit aktiva fram tills nu.

– Efter nästan 20 år som band känner vi att det är dags att lämna plats för andra, meddelar bandet bland annat i ett gemensamt pressmeddelande.

Sålt över 100 000 ex

Debutalbumet ”Gryningstid” har i dagsläget sålt mer än 100 000 exemplar i Sverige, och det är också det som de nu väljer att framföra i sin helhet när bandet ger sig ut på en sista tur genom Sverige. Ett av de planerade stoppen blir på Pipeline, den 27 augusti.

– Trots att de har varit på Pipeline flera gånger tidigare så känns det extra fint att boka dem nu eftersom det är en av deras sista spelningar i karriären, säger Robert Persson, impressario på Pipeline.

Annons
Annons
Annons