Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E3-mässan visade upp framtidens spel

/

Årets stora spelhändelse, spelmässan E3, avslutades i LA förra veckan. Men eftersvallningarna är långt från över. Mängder nya trailar, utannonseringar och spel har demonstrerats för att säkra framtiden för spelarna.
ST har listat mässans vassaste kort samt några bottennapp.

Annons

Topp 10 E3

Assassin’s Creed Revelation

Format: Multi

Prel release: November 2011

Ezio har lönnmördat på löpande band i två raka spel, men verkar inte vara nöjd med det. Revelation var visserligen utannonserat redan innan E3, men en filmisk och fantastisk trailer helt i seriens anda visade återigen att Ubi Softs historiska actionäventyr är något att se fram emot. Den här gången är handlingen förlagd till Konstantinopel och hypen är redan skyhög.

Halo 4

Format: Xbox 360

Prel release: Julen 2012

Halo-trilogin var för många ett avslutat kapitel och även om det släppts två titlar efter Halo 3 har dessa främst ansetts som sidospår. Men nu kommer det mer av den äkta varan. Microsoft utannonserade inte bara Halo 4 utan avslöjade även att det kommer bli en hel ny trilogi. Mer rymd och mer av det goda. Halo 4 släpps nästa jul till Xbox 360. Det går bra att börja räkna ner redan nu.

Mass Effect 3

Format: Xbox 360, PS3

Prel release: mars 2012

Mass Effect 3 drog knappast ner några applåder för den nya funktionen med röststyrning via Kinect i dialogerna. Applåderna kom istället för spelet kvalité och innehåll. Mass Effect-sagan har alltid engagerat och frågan är om det inte tas till sin spets när striderna nu förflyttas till jorden. Smolket i glädjebägaren var den lilla förseningen av spelet, men blir Biowares rollspel lika bra som förväntat är det väl värt väntan.

SSX

Format: Multi

Prel release: januari 2012

Snowboardserien SSX gjorde en oväntad comeback på årets E3-mässa. Extremskidåkning var vad som gällde då och den teasertrailer som visades upp pekar inte på någonting annat denna gång. Fart, fläkt och pudersnö. En comeback som bådar gott, inte minst eftersom genren fortfarande är ganska underrepresenterad.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Format: Multi

Prel release: November 2011

Med storslagen annonsering på husfasader i LA var det svårt att gå miste om Bethesdas kommande rollspel Skyrim. Episka och komplexa är bara förnamnet och även om inte mässan avslöjade speciellt många nyheter om spelet räckte det ändå för att vara ett av de hetaste inslagen.

Uncharted 3

Format: Playstation 3

Prel release: November 2011

En välregisserad trailer kan räcka långt. Visserligen har Uncharted 3 mer än så i ryggen, men det var onekligen del utmärkta Hollywood-doftande trailern som främst förde upp spelet på vill-ha-listan. Indiana Jones-känslan är påtaglig och efter den minst sagt starka tvåan är förhoppningarna höga på Drakes tredje äventyr.

Wii U

Format: Wii U

Prel release: 2012

Presskonferensen och utannonseringen av den nya konsolen lämnade så mycket att önska att det nästa var genant å Nintendos vägnar. Var det en ny konsol eller bara en kontroll? Förvirringen var stor, men när det klarnade i efterhand tog Wii U hem några poäng. Tryckkänslig specialkontroll och HD-upplösning är sällan fel. Dessutom är en konsolutannonering alltid en häftig händelse.

PS Vita

Format: PS Vita

Prel release: jul 2011

Tidigare var namnet NGP för Sonys uppföljare till Playstation Portable, men strax innan E3-mässan byttes namnet ut till Vita, det latinska ordet för liv. Och precis som sin föregångare är det en läcker maskin med en yta att döda för. Dessutom är insidan av det starkaste laget och vad som förvånade mest runt E3 blev därför prislappen. Ungefär 2500 kronor är den beräknade kostnaden på Vita när den släpps runt jul. Minst sagt överkomligt.

Super Mario 3D

Format: Nintendo 3DS

Prel release: 2012

Nintendo 3DS blev till viss del styvmoderligt behandlad av Nintendo under E3 i och med den snudd på portabla Wii U. Lyckligtvis utannonserades ändå ett antal intressanta titlar där Super Mario 3D lockade främst. Super Mario 64 möter Super Mario Galaxy. I äkta 3D. Kan bli hur häftigt som helst.

Bioshock Infinite

Format: Multi

Prel release: 2012

Bioshock 2 var på många sätt ett bra spel, men likväl en besvikelse i och med att det påminde för mycket om del ett. När Bioshock återvänder nästa gång i och med Bioshock Infinite är ingenting sig likt. Tiden och platsen är en annan, men konceptet är likvärdigt. Är det bara hälften så bra som det ser ut lär spelvärlden skakas om på samma sätt som när Bioshock först chokade spelarna.

3 bottennapp

Microsofts konferens

Visserligen var ingen av årets presskonferenser någon höjdare, men Microsoft slog rekord i uselhet. Ingen ny konsol. Knappt några nya, intressanta spel vid sidan av Halo 4. Istället var det Kinect hit, Kinect dit till den grad att man nästan ville stänga av. Bättre nästa år tack.

Booth Babes-sammanfattningar online

Det är fortfarande pinsamt att spelmässor präglas av lättklädda damer. Årets E3 var inget undantag. Men fenomenet boothbabes kommer inte försvinna så länge det finns en marknad. Och det gör det tyvärr. När stora, respekterade spelsiter gör videomontage över de bästa boothbabsen till siterna känns det som om spelvärlden fortfarande har en mycket lång väg att vandra.

Var var ni, alla nya konsoler?

Wii U i all ära, men nu börjar det bli dags för fler nya konsoler. Bärbara, stationära eller vad tusan som helst. Jag har haft min Xbox 360 i många år nu, den skulle behöva byta upp sig. Inte byta skepnad eller få nya tillbehör. En helt ny enhet och en hel ny konsolgeneration tack.

Mer läsning

Annons