Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmguiden

Annons
Betyg: 4
Beck Skarpt läge
Denna gång får duon Martin Beck och Gunvald Larsson ett mordfall med kopplingar till hustrumisshandel. En man hittas knivmördad och frun och parets barn är försvunna. Med febrig och hetsig kamera visas jakten på hustrumisshandlaren, vilket ökar spänningen. Det finns ibland en nästan dokumentär känsla som fördjupar allvaret och närvaron.
JH

Ice age 2
Ice age 2 handlar om istidens slut, och djuren inser att dalen där de bor kommer att svämma över. De ger sig därför av till den stora båt, som ska rädda dem. Intrigen är väldigt lik föregångaren, men animationen är imponerande och figurerna lika hjärtliga, framför allt Scrat, den stackars råttliknande ekorren som aldrig får tag på sitt ekollon.
HN


Betyg: 3
Just my luck
Ashley har en otrolig tur, medan Jake är rejält otursförföljd. På en maskeradbal träffas de unga tu av en slump. Efter att ha kysst varandra har deras tur respektive otur bytts ut.
Just my luck är både charmig och rolig även om storyn är tunn. Men den här sortens underhållning duger bara för stunden.
SJ

Sanningen om Rödluvan
Inledningsvis känns denna tolkning av berättelsen fräsch och annorlunda, men snart märks det att manusförfattarna väldigt svårt att skapa vare sig substans eller skärpa i sagoparodin. Här visas fyra versioner av vad som egentligen hände där inne i stugan hos mormor. Tyvärr har filmen svårt att roa någon målgrupp den är för svår för småbarn, och för tråkig för vuxna.
JH

Mission Impossible III
Tredje filmen om agenten Ethan Hunt. Här har han mött kärleken, och därför dragit sig tillbaka. Men när en av Hunts adepter tillfångatas ger han sig ut i fält igen, och det innebär att han återgår till sitt gamla jobb att rädda mänskligheten. Trots att slutet blir lite väl jolmigt är det en både rafflande och underhållande resa.
JH

X-Men: The last stand
I tredje filmen om X-Men har ett botemedel uppfunnits, som kan göra mutanterna till vanliga människor. Här återfinns temat om samhörighet kontra utanförskap och karaktärerna talar och tänker lika mycket som filmen blixtrar och dundrar. Här finns en gråskala mellan det goda och det onda som hjältefilmer ofta saknar.
HN


Betyg: 2
Lucky number Slevin
Slevin misstas för någon annan och dras in i skumma affärer med två rivaliserande gangsters.
Så här tio år för sent vill Paul McGuigan göra sin Pulp fiction, en hårdkokt historia med sköna repliker varvat med uppseendeväckande våld, men vi har redan sett femtioelva liknande försök.
HN

Pirates of the Caribbean: Död mans kista
I uppföljaren till Svarta pärlans förbannelse kretsar intrigen som titeln gör gällande kring en kista, men från start till mål är det bara en förevändning för den långa raden av äventyrliga scener som regissören Gore Verbinski staplar på varandra.
HN

Da Vinci-koden
Harvardprofessorn Robert Langdon (Tom Hanks) och kryptologen Sophie Neveu (Audrey Tautou) letar efter den välbevarade sanningen om Jesus förhållande till Maria Magdalena.
Filmen har svårt att leva upp till förväntningarna, och blir bara ett hjälteamerikanskt, om än ganska spännande äventyr.
JP

The Omen
Trist rysare om ett diplomatpar som adopterar ett barn, ovetandes om att det är djävulens avkomma. En nära nog exakt kopia av originalet från 1976, men saknar förlagans obehagliga stämning och bra skådisar.
JH

Poseidon
Ex-militären Dylan och före detta borgmästaren i New York är två av en handfull överlevande efter att en gigantisk flodvåg rammat lyxkryssaren Poseidon, och duon tar täten för att finna vägen till ytan.
Fantasilöst och klyschigt är de två huvudsakliga intrycken efter att ha sett denna katastrofrulle.
JH


Betyg: 1
The fast and the furios: Tokyo drift
En tonåring med ovanligt tät skäggväxt och väl hårig bringa buskör en gång för mycket hemma i USA och skickas till sin militärpappa i Tokyo för att lära sig veta hut. Filmen förutsätter genomgående att motorintresserade är mindre vetande, och tar något så tacksamt som färgglada bilar i spektakulära tävlingar och gör det så vansinnigt enahanda.
HN

JH: Janne Hallman, JP: Joacim Persson, HN: Håkan Norberg, SJ: Sandra Jonsson

Mer läsning

Annons